Tuesday, September 25, 2007

Δυο παρατηρήσεις.



Η τελευταία δημοσίευση της Horace, με άγχωσε πολύ. Κάποια επιτήδεια, έκλεψε ολόκληρο και αυτούσιο το ποίημα της και το ανάρτησε στο δικό της blog. Πράξη καθαρά μικροπρεπή, ζηλόφθονη, ανούσια. Ανεξάρτητα του ότι η Horace μπορεί να κινηθεί νομικά (οτιδήποτε αναρτάται στο διαδίκτυο, φέρει την πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα του, από την στιγμή που μπορεί να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης της σελίδας) η ενέργεια αυτή καταστρέφει την ομορφιά αυτού που αποκαλούμε "διαδίκτυο". Διότι εδώ μέσα μπορεί ο καθένας να αναρτά τα πονήματά του ελεύθερα, χωρίς κατοχυρώσεις, χωρίς εκδοτικούς οίκους. Αυτή η κλεψιά όμως, έρχεται και ταράζει τα λιμνάζοντα νερά στους χώρους μας. Αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους μας διαβάζουν, τότε θα πάψουμε να δημοσιεύουμε κάτι ωραίο, κάτι που έχουμε σκεφτεί. Και έτσι θα χαθεί η συναρπαστική ομορφιά του να δημοσιεύεις και να διαβάζεις κείμενα.
Πληροφορίες για την πνευματική ιδιοκτησία μπορείτε να βρείτε εδώ: http://homoecumenicus.com/greek_copyright_law.htm

Θερμή παράκληση: σταματήστε να βάζετε προγράμματα που παίζουν μουσική στα blog σας. Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας που κάθετε στον υπολογιστή χωρίς να ακούει μουσική. Είναι εκνευριστικό να ακους την αγαπημένη σου μουσική και ξαφνικά να πετάγεται μια δεύτερη μουσική και να ενώνεται με την δική σου. Τουλάχιστο κάντε το να παίζει μονάχα όταν θελήσει ο επισκέπτης.

31 comments:

Horace said...

Χάρη..
Σε ευχαριστώ και για την αναφορά.. στο.. περιστατικό...

αλλά και για το Link.

Το κατα πόσο αξίζει τώρα να κινηθείς νομικά είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Αλλά ακόμα μεγαλυτερη είναι η προσβολή της ελευθερίας και της δημιουργίας.
Τι να πω.. είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ να μου συμβεί γιατί θεωρώ αυτονόητο να αναφέρεις την πηγή- τον δημιουργό!!!
Ελπίζω να μην έχει συμβεί σε κάποιον άλλο...

όσο για το άλλο συμφωνώ..
αν και υπάρχει και η εναλλακτική..
παρακαλώ τοποθετείτε τα "μηχανάκια" σας πάνω πάνω για να τα κλείνει όποιος επιθυμεί..

Καλό ξημέρωμα...

νατασσΆκι said...

Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν, συμβαίνουν και-δυστυχώς-θα συμβαίνουν.
Μπορώ να σου γράψω "τόμους" με κλοπές εδώ μέσα - τα αυτονόητα(σεβασμός,ευγένεια, εμπιστοσύνη,) δεν είναι για όλους βλέπεις...

Είναι κρίμα-και πραγματικά κι εγώ δεν ξέρω αν αξίζει να κινηθείς νομικά(είναι τόσο χρονοβόρες και ψυχοφθόρες αυτές οι διαδικασίες)

**Αυτό με τα gagetάκια που παίζουν μόνα τους μουσική-ξέρεις σε πόσες σελίδες σταμάτησα να πηγαίνω, κι ήταν αυτό αιτία;;;

Καλημέρα :)

Pak said...

Αχ, πνευματική ιδιοκτησία. Τι μεγάλο θέμα άνοιξες...

Anonymous said...

Πες τα βρε Χάρη!! Άσε αυτό με τη μουσική το μισώ!!! Κάθε φορά τρομάζω, όταν μπαίνει "απρόσκλητη" η μουσική!!

Σπύρος said...

Είναι όντως μεγάλο θέμα το περι πνευματικής ιδιοκτησίας στο νετ , και ουδείς έχει ασχοληθέι σοβαρά όλα στον αέρα ειναι . Όσο για την μουσική εγω δεν έχω πρόβλημα να μπαίνω στα blog και να ακούω την μουσικής τους μάλιστα υπάρχουν blogs που γουστάρω πολύ την μουσική και μετα που γράφω το σχόλιο "κάθομαι περισσότερο" διότι μου αρέσει το κομμάτι ή η λιστα που έχει ο blogger τοποθετήσει. Να σου πω χάρη δεν νομιζω ότι κάποιο θα κάτσει να πατησει play απο μόνος του η να ψάξει να βρεί τον player.

Προσωπικά τώρα την μουσική την έβαλα πειραματικά είπα " Αν ενοχλήσει κάποιους και μου το πουν θα την βγάλω αμέσως" αντίθετα ειχα και θετικα σχόλιο μόνο για την μουσική για αυτό και την άφησα...

Θεωρώ την μουσική στο βlog μέρος του ταξιδιού που μας προτείνει ο Blogger.. τωρα οι απόψεις ειναι διαφορετικές για τον καθένα..

Καλημέρα

Moloch said...

ΙΜΟ, Η μουσική πρέπει να είναι προαιρετική και σε εμφανές σημείο.

Haris said...

@Horace, Εγώ απλά απορώ: δεν ντρέπονται; Πως μπορείς να κλέψεις κάτι;

@Νατασσάκι, το ξέρω πως συμβαίνουν. Απλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Όσο το να κινηθείς νομικά είναι πράγματι ψυχοφθόρο. Αλλά νομίζω πως θα το κάνω εγώ.

@Pak, το ξέρω φίλε.

@Λαχανάκι, κι εγώ έτσι παθαίνω...

@ LOCKHEART, "Να σου πω χάρη δεν νομιζω ότι κάποιος θα κάτσει να πατησει play απο μόνος του η να ψάξει να βρεί τον player." Άρα δεν θέλει...
"Θεωρώ την μουσική στο βlog μέρος του ταξιδιού που μας προτείνει ο Blogger" πολύ σεβαστή άποψη. Αλλά είναι ενοχλητικό. Όσο και αν προσπάθησα να το δικαιολογήσω...
Κι όσο για το δικό σου, απλά την αφήνεις όπως σου είπαν. Αλλά δώσε την δυνατότητα στον επισκέπτη να την σταματήσει.


@Moloch, σαν νόμος μου ακούγετε...Κι εγώ αυτό λέω...

Skouliki said...

αυτο με το κλέψιμο ειναι πολυ ασχημο συμφωνω .. εδω κλειδωνουμε για να μην βριζουν μερικοι..

κριμα γιατι ειμαστε ολοι μια ομορφη ατμοσφαιρα..

εγω ευχαριστω ολους παντως με την ευκαιρια που με καλοδεχτηκατε και μου διαβαζετε τα τζαζ μου

DARK_ERA said...

H moysikh mia xara einai se voitha na anakalipseis ena kimmati toy sigrafea. Den tha ithela na diavazei kapios to blog moy kai na akoyi Efh Sarh

bagie said...

ποσο δικιο εχεις.Καταπατουν τα πνευματικα μας δικαιωματα και ολο μας το ειναι.Που να βρεις ομως δικιο?Ακομη και η δικαιοσυνη επιασε πατω!!!!Καποια μερα ομως πιστευω οτι θα δικαιωθουμε για ολα,ακομη και αυτοι που αδικηθηκαν.

kat. said...

αν κάποιος είναι τόσο μικροπρεπής και ταυτόχρονα ανίκανος στο να γράψει κάτι δικό του..
τότε τι να πω;
λυπάμαι!
οχι γιατί θα υπογράψει ως δικό του ένα κείμενο που δεν έχει δει ξανά στην ζωή του, αλλά που δεν έχει τουλάχιστον τα αρχ@@@@, να το ζητήσει.. ή να επισημάνει τον συγγραφέα του!
εδώ μας κλέβουν άλλα και άλλα (σε λίγο και την φωνή μας..), τα κείμενα μας δεν θα κλέβουν;

Skouliki said...

GIOYXOY

Κώστας said...

Έγραψα τη γνώμη μου και στο μπλογκ της Νίνας.

Ελάχιστη αξιοπρέπεια και εγωισμό να έχεις κάποιος βρε παιδιά αυτό δεν το κάνει...

Υγ: Άσχετο αλλά δεν κρατιέμαι:

"Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, μωρό μου.
Η ζωή είναι μεγάλη, μην την κάνεις καρναβάλι." Τρύπες

Αγγελάκας
respect!

Horace said...

Πώς μπορείς να κλέψεις μια ιδέα..
μια εικόνα ένα άρωμα?

Μπορώ να σου πώ πώς να κλέψεις ένα αυτοκίνητο, ένα πορτοφόλι, ένα σπίτι..

Τα άλλα όμως όχι..

Haris said...

Σκουλικάκι μια χαρά είσαι...παρακαλούμε...:)))

Κώστα, τι να λέμε τώρα; Υποκλίνομαι...

η ψυχη μου το ξερει said...

Σε τέτοιο περιπτώσεις πρέπει να κράξεις το συγκεκριμένο μπλοκ να ξεφτελιστούν, μήπως και μαζευτούν λιγάκι!!Ευγένειες σε τέτοιες περιπτώσεις δε χωράνε.

Chameleon_Dark said...

Θλίβομαι με τέτοια περιστατικά, διότι τυχαίνει να έχω σε κάποια υπόληψη την μικρή κοινότητα των bloggers...Τέτοιες ενέργειες είναι κατακριτέες σε κάθε περίπτωση, και ειλικρινά δεν θα σε κατηγορούσα Χάρη αν ανέφερες τον "λογοκλόπο" προς γνώση και συμμόρφωση (αν και θα συμφωνήσω πως, το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Ιντερνετ είναι ακόμα κάπως θολό στην Ελλάδα για να κινηθείς νομικά...)

Όσο για την μουσική στα bloggs, θα συμφωνήσω πως εκφράζει τον συγγραφέα όσο και το γραπτό του, όμως θα ήταν σωστό να μπορεί κάποιος που δεν επιθυμεί να ακούσει κάτι διαφορετικό από την μουσική που ο ίδιος επιλέγει στην διαδικτυακή του περιήγηση,να έχει την [άμεση]δυνατότητα να την σταματά...

Skouliki said...

η μουσικη ειναι το λιγοτερο οποιοσ θελει βαζει οποιος θελει δεν βαζει

υπαρχει παντα η λυση να σας τραγουδαω και εγω .

τι ??? ειπε κανεις ωχ ! ??

Νίνα said...

εκλεψε και απο μενα αυτη που εκλεψε κι απο την Horace...Κι αντι να προσπαθησει να επανορθωσει διεγραψε το προφιλ της για να μην της στελνουμε μηνυματα και αφησε τα κειμενα μας στο μπλογκ της χωρις να σημειωσει οτι δεν ειναι δκα της...αμα γραφουμε ομορφα ειναι γιατι αισθανομαστε οτι ο αναγνωστης που θα επιλεξει να μπει στη σελιδα μας μας σεβεται...

Όσο για τη μουσικη θα συμφωνησω με τον lockheart οτι ειναι μερος του ταξιδιου που προτεινει ο blogger αλλα απο την αλλη έχεις δικιο..τωρα ψαχουλευω το δικο μου για να βρω πως να μην παιζει μουσικη αυτοματα..

Anonymous said...

όχι μουσική; το γραφεις ο ίδιος, στο blog του ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του, και άρχισες ήδη τους περιορισμούς;

lol, kali sinexeia

XriLou said...

Μια οικογένεια είμαστε όλοι. Και μια μεγάλη παρέα. Αρκεί να μην παραποιούμε την αλήθεια.

Εφιάλτης said...

Σκουληκάκι ωχ.

Αυτό που έγινε με την κλοπή θεμάτων όντως είναι άσχημο, αλλά με τα τραγούδια άμα θέλεις βάζεις ή όχι..

Haris said...

@Chameleon_Dark, με κάλυψες!

@σκουλικάκι, πάντα ήθελα να ακούσω ένα σκουλίκι να τραγουδά!

@νίνα, έτσι ακριβώς, σεβασμός πάνω απ' όλα.

@ammos sta malia mou, είναι ενοχλητικό είπα απλά. Και εξήγησα γιατί δεν μου αρέσει.

@εφιάλτη, να αλλά δώστε στον επισκέπτη την ευκαιρία να το διακόπτει.

Iliaxtida said...

ναι κι εγω συφωνω με τη μουσικη..!!και αναγκαζομαι να σταματησω τη δικη μ!τουλαχιστον να βαζουν κτ που να μπορεις να τη σταματησεις!on and off βρε αδερφε! :D τωρα για το νομικο θεμα δν νομιζω οτι θα βγαλει κανεις ακρη.. ;/

Starlight said...

Εσύ τα λες.. ποιος ακούει όμως?? Δεν νομίζω πως είναι κακό να παραθέσεις κάτι που έχει γράψει κάποιος άλλος.Μερικοί γράφετε πραγματικά ωραία. Αλλά είναι τουλάχιστον ασέβεια να μην πεις πως δεν είναι δικό σου το κομμάτι και να αναφέρεις την πηγή.
Όσο για τη μουσική κ εμένα με εκνευρίζει μερικές φορές αλλά πολύ συχνά με βοηθάει να γνωρίσω και να καταλάβω καλύτερα τον άλλο..

Starlight said...
This comment has been removed by the author.
purple said...

καλημερα! συμφωνω σε αυτο που λες αρχικα, οσο αφορα τη μουσικη μπαινοντας σε ενα μπλοκ με μουσικη μπορεις με ενα κλικ να τη σταματησεις!!!

APSOY said...

έλα ρε... δεν είχα ιδέα!
Τι να πω? Περαστικά τους...

Skouliki said...

ok tralalallaallalal oeo oeo tralallalla oeo .....

Skouliki said...

ok tralalallaallalal oeo oeo tralallalla oeo .....

dyosmaraki said...

Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό που αναφέρεις. Ο σεβασμός της πνευματικής δημιουργίας του άλλου πιστεύω πως ξεκινά πρωταρχικά από τον σεβασμό του ίδιου μας του εαυτού.
Οταν δεν σέβεται κανείς τον εαυτό του πως μπορεί να σεβαστεί τον άλλον????? Εν πάσει περιπτώσει αυτές είναι ενέργειες καταδικαστέες από όλους (νομίζω).
Οσο για την μουσική έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Σε άλλα blogs μου αρέσει (κυρίως όταν είναι συμβατή μουσική με το κείμενο που διαβάζω), σε άλλο με ενοχλεί.΄
Την καλησπέρα μου!