Thursday, October 4, 2007

Ο SvenN στην LiFO.

Στην προηγούμενη LiFO, στην τελευταία της σελίδα, είναι αναρτημένο ένα πράσινο τετραγωνάκι που το υπογράφει κάποιος SvenN. Τα αντιγράφω (τα σχόλια στις παρενθέσεις είναι δικά μου):

Οι 7 πληγές του blogging:
1.Η ψευδαίσθηση του "σημαντικού".
(Τι το σημαντικό έχει που μερικές εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) bloggers γράφουν τις σκέψεις τους, τα ποιήματα τους, τις διαφωνίες τους με την κυβέρνηση, ή απλά εκφράζονται; Καμιά φυσικά...)
2.Η παγίδα του "πραγματικού".
(Εμ, δεν το γνωρίζατε; Τίποτα απ' όσα γράφετε δεν είναι πραγματικά. Όλα είναι "σκόνη στον αέρα"...)
3.Η πλάνη των "δημοσίων σχέσεων".
(Εσύ φίλε που με διαβάζεις αυτή την στιγμή, σε εκμεταλλεύομαι ώστε να καταξιωθώ στην κοινωνία. Ναι, εσύ τι νόμιζες;)
4.Ο ναρκισσισμός της "διάνοιας".
(Εγώ είμαι διάνοια. Ναι. Και το blog μου είναι η λίμνη όπου χαζεύω τον εαυτό μου...)
5.Ο φασισμός της σοβαροφάνειας.
(Είναι φανερό ότι ο τύπος δεν ξέρει τι γίνετε ανάμεσα στους bloggers...)
6.Ο πανικός απέναντι στη δημόσια (και καλοπροαίρετη) κριτική.
(Ναι. Τρέμει το χέρι μου όταν γράφω μπροστά ΣΕ ΟΛΗ την Ελλάδα...Και αυτό το καλοπροαίρετη...)
7.Οι ευκολίες τεχνικής φύσεως που οδηγούν στην παράνοια.
(Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα...)

Κατά την γνώμη μου αυτό είναι μια λογική εξέλιξη: Δεν γίνετε όλοι να βλέπουμε μπροστά. Πάντα θα υπάρχουν μερικοί που λόγο της ανασφάλειάς τους, θα φοβούνται τον χρόνο που τρέχει και δεν τους παίρνει μαζί του.

22 comments:

Skouliki said...

Φιλε αυτην την στιγμη που διαβασεις αυτο το σχολιο να ξερεις οτι εγω δεν ειμαι εσυ γιατι το εσυ μου και το εγω σου τσακωθηκαν στο αυτοι των εμεις

KitsosMitsos said...

@σκουλήκι χαχαχα! Ορεξούλες βλέπω

@χάρης Είναι κι αυτό μια άποψη. Γιατί να μας πειράζει; Ο άνθρωπος αυτό πιστεύει, αυτό έγραψε. Εμείς τη δουλειά μας. Έτσι απλά.

νατασσΆκι said...

Δεν διαβάζω τη Lifo - δεν το είδα, μα έχω μια απορία: αυτός που τα έγραψε είναι blogger?
Για να ξέρω αν θα θυμώσω ή αν απλά θα γελάσω πάλι...

Καλησπέρα :))

η ψυχη μου το ξερει said...

Εσύ όταν μπαίνεις στο μπλοκ και γράφεις,έτσι νιώθεις;

ΠΡΕΖΑ TV said...

Τελικα τι ειναι πιο καλο;;;Να γραφεις σε blogs,ή να γραφεις για blogs???

Haris said...

Skoylikaki, ναι ε; δεν το ήξερα...:)))

@Κιτσο, και εγώ την δουλειά μου κάνω.

@νατασσάκι, δεν νομίζω να έχει μπλογκ. Δεν ξέρω κιόλας.

@ψυχή μου, το σίγουρο είναι ότι δεν θεωρώ ότι αυτό που κάνουμε είναι εντελώς ανούσιο. Είναι σημαντικό, και για τους περισσότερους πολύ σημαντικό.

@Πρέζα, θα απαντήσω ότι και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Εγώ τάσσομαι υπέρ του να διατηρείς μπλογκ.

νατασσΆκι said...

κι όμως, Χάρη μου, έχει, εδώ:
http://www.lifo.gr/blogs/svenn

άρα θυμώνω - άλλος ένας @#$%#@$@$ στην bloggoσφαιρα...

Καληνύχτα.

Pak said...

Χάρη μου συγνώνη αλλά:
1) Παραπληροφορείς. Δεν παραθέτεις όλο το κείμενο του.
2)Ανάτρεξα στο blog του και διάβασα όλο το κείμενο. Ο άνθρωπος καταγράφει με μεγάλες αλήθειες(δυστυχώς για όλους μας) και μερικούς τους πονάει. Δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα στον κόσμο του blogging και του διαδυκτίου γενικά. Το internet δεν είναι η γή της επαγγελίας...

Pak said...

Ακόμη μια παρέμβαση... Ο τύπος έχει blog και είναι και πολύ καλό μάλιστα. Διαβάστε και το προηγούμενο του post. Ακόμα μια μεγάλη αλήθεια για πολλούς από εμάς...

Anonymous said...

Άποψη του...(άλλωστε το λέει ότι αυτή εκφράζει)... Πάντως διαφωνώωωωωωωωωω
Καλημέρα!!

Ασκαρδαμυκτί said...

Εμένα πάντως το μπλογκινγκ μού το συνέστησε ο ψυχίατρός μου!

Haris said...

@νατασσάκι, το έψαξες ε; Ναι το είδα από το λινκ σου.

@Pak, Ναι και εγώ πριν λίγο το είδα το μπλογκ του. Εγώ έγραψα τι διάβασα στην εφημερίδα. Ωστόσο, οι 7 πληγές που αναφέρει, ακόμα και αναλυμένες, δεν με πείθουν. Δεν είναι αυτά τα κίνητρά μου.

@Ασκαρδαμυκτί, Και μένα ο ψυχολόγος μου!:))

Haris said...

@Λαχανάκι, και εγώ διαφωνώ!

Pak said...

@haris δεν μιλάει για σένα... Πάντως αναφέρει πολλούς λογους για τους οποίους έχω αμελήσει λιγάκι το blogging και γενικά τη συζήτηση στο internet. Προτιμώ τη ζωντανή συζήτηση

Haris said...

@Pak, Δεν γράφει για μένα, ωστόσο έχω δικαίωμα να σχολιάσω τα λεγόμενά του. Η ζωντανή συζήτηση είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά το μπλογκ δεν είναι για να κάνεις συζητήσεις. Είναι για να εκφράζεσαι.

Pak said...

@haris κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα σου να σχολιάσεις! Απλώς σχολιάζουμε το σχόλιο σου. Θεωρώ ότι έκανες λάθος. Θεώρησες το δημοσίευμα ώς προσωπική επίθεση ενώ δεν είναι. Είναι μια αυτοκριτική ενός blogger που απευθύνεται και στους υπόλοιπους. Πολλά από αυτά που αναφέρει αφορούν όλους μας από λιγο. Και ναί πολλά πράγματα είναι αλήθειες. Δεν είναι τραγικό που όλοι έχουμε βάλει counter(και γώ μαζί) για να δούμε πόσους πιστούς έχουμε; Για να ξέρουμε πόσοι μας διαβάζουν και πόσοι μας χειροκροτούν; Κάτι σαν παπάδες και τηλ. σταθμοί; Δεν είναι τραγικό να υποχρεώνουμε τον εαυτό μας να σχολιάζει τα blog των υπόλοιπων, ότι μαλακία και αν γράψουν απλά για διαβάσουν αυτοί το δικό μας; Την είδαμε όλοι συγγραφείς και διανοούμενοι και θέλουμε και best seller. Εδώ ο Κάφκα έχωνε τα γραπτά του γιατί ντρεπόταν να δουν οι άλλοι τι έγραψε θεωρώντας τα άθλια, ο Γκέντελ δημοσίευσε όλες και όλες καμιά εκατοστή σελίδες, ενώ εμείς γίναμε όλοι διάνοιες. Και έχουμε και την εντύπωση ότι γράψουμε είναι σπουδαίο... Πιστεύω ότι όλους μας βαραίνει κάποια από τις 7 κατηγορίες και ας μην το παραδεχόμαστε. Εγώ κάνω την αυτοκριτική μου...

Haris said...

@Pak, ποτέ μου δεν το θεώρησα ότι είναι προσωπική επίθεση (δεν γνώριζα ότι είναι μπλογκερ). Απλά το σχολίασα έτσι όπως το διάβασα στην εφημερίδα. Όσο για τους μετρητές μπορεί κάποιος να πει ότι είναι από περιέργεια. Εγώ τους διατηρώ ακόμα από περιέργεια και όχι για να "μετρώ".
Δεν νιώθω ότι έγινα διαννοούμενος ή συγγραφέας λόγο του μπλογκ.
Εγώ προσωπικά, σχολιάζω μόνο ότι μου κάνει εντύπωση και όχι σε όλους για να έρθουν και εκείνοι στο μπλογκ μου.
Είναι άστοχο να μας συγκρίνεις με τον Κάφκα ή τον Γκέντελ διότι αν το πάρουμε έτσι δεν θα πρέπει να γράφουμε τίποτα επειδή ο Κάφκα ντρεπόταν για αυτό που έγραφε. Το θεωρείς σωστό εσύ αυτό;
Αυτές οι ηθικολογίες δεν μου αρέσουν. Ο καθένας έχει τους λόγους του που διατηρεί μπλογκ. Και δικαίωμα του καθένα να το δικαιολογήσει όπως επιθυμεί. Αν εκείνος ή εσύ νιώθετε ύποπτοι πάει καλά.

Pak said...

@haris. Πάλι το πήρες προσωπικά! Η κριτική δεν γίνεται μόνο για το blog σου αλλά για το σύνολο. Και η άποψη μου είναι ότι αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν. Εσύ θεωρείς ότι δεν υπάρχουν; Απαντάς για όλους εκπροσωπόντας μόνο τον εαυτό σου. Αυτά όλα που "δεν" κάνεις, κάποιοι τα κάνουν. Δεν νιώθω ύποπτος για τίποτα. Απλά ξέρω να κάνω αυτοκριτική , ξέρω να αναγνωρίζω πράγματα που μου καταλογίζονται και να αυτοδιορθώνομαι

Anonymous said...

@ Pak: Pak an ki o Xarhs einai ena poluagaphmeno proswpo sto Makondo ofeilw na omologhsw oti diabazontas se, aisthanomai oti eisai ki esu enas apo emas. Enas anthrwpos tou opoiou oi euaisthsies ton exoun katadikasei se 100 xronia monaksias. H alhtheia ponaei opws epishs ki h autokritikh. Gi autous tous logous polloi strafhkan enantia sto Makondo kai gia tous idious logous isws polloi blogger na strafoun enantia kai s'esena.
Sumfwnw apoluta mazi sou.

Haris said...

@Pak, Πρόσεξε να δεις δυο-τρια πράματα: Λοιπόν εγώ αναρτώ κάτι στο μπλογκ μου γιατί με τα δικά μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΚΡΙΤΊΡΙΑ δεν συμφωνώ. Δημοσίευσα κάτι με το οποίο διαφωνώ και το έγραψα. Έρχεσαι και μου γράφεις ότι ο τύπος λέει μερικές αλήθειες (δεν αμφιβάλω) αλλά όταν λέω ότι αυτές οι "αλήθειες" δεν με εκφράζουν προσωπικά μου λες ότι το παίρνω στο προσωπικό επίπεδο και πάλι. Και πως θές να σου απαντήσω; Στο γενικό; Μα εγώ, εδώ μέσα γράφω πράματα το οποία δημιουργούνται από την ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΜΟΥ ΆΠΟΨΗ. Πως θες να σου απαντήσω; Σαν σύνολο; Μα ένας είμαι! Και λογικό είναι να λέω την άποψή μου!!!

Anonymous said...

Pane hronia apo tote pou oi tsiganoi feran tin alitheia sto Makonto.Se kanenan den arese.Itan i pio astohi kinisi tous...eipan na tin paroun kai na figoun alla itan arga.Vrike gonimo edafos kai rizose.Tora kapoioi apla tin agnooun alla kapoioi ligoi paizoun mazi ths..Oi genaioi kai oi sofoi..Prospathoun malista na tis mathoun kai tropous..Einai ena paihnidi..aftoi xeroun pos einai adinaton..Alla katalavan oti den einai kai toso tromera ehthrikh..Mono oi gennaioi kai oi sofoi....Kai oi treloi..

Iliaxtida said...

Επιτελους!!Και εγω ο ειδα στη lifo κ το αγνοησα παντελως γιατι τπτ απο ολα αυτα δν ειναι αληθεια...τουλαχιστον για τους συνειδητοποιημενους bloggers. Μηπως να του στελναμε κ κανα mail..?αδικος κοπος μ φαινεται..θα μαθει κι αυτος που θα παει..!μου τη σπαει ομως που ατομα ασχετα με ενα αντικειμενο εκφερουν γνωμη με τοσο αλαζονικο υφακι κ σιγουρια