Wednesday, September 12, 2007

Προεκλογική ερώτηση.

Τέσσερα χορτάτα μερόνυκτα μας χωρίζουν μονάχα απ' τις κάλπεις. Όλα είναι όπως έπρεπε: οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν τους επιφανείς πολιτικούς μας -για να βολευτούν φυσικά. Οι πολιτικοί απ' την μεριά τους, θα παίξουν το παιχνίδι "όλοι μας κοροϊδευόμαστε, όλα καλά".
Δυστυχώς η έκπληξη και η εξυπνάδα δεν κάνουν στάσεις πλέον εδώ. Μονάχα η μικροπρέπεια περνά και μας χαιρετά κάθε τόσο.

Αλλά έχω μια απλή απορία: με ποιο δικαίωμα κύριοι φιλόδοξοι της αχρηστίας, μου λερώνετε την θέα της Ερμούς; Πως την είδατε και με αναγκάζετε να παρακάμψω τον δρόμο μου για να περάσω από την πλατεία Συντάγματος; Έχετε στήσει εκεί τις παράγκες σας και δεν με αφήνετε να δω καθαρά τον δρόμο μου. Γιατί;

Οφείλω όμως, να συγχαρώ τους διαφημιστές: έκαναν εξαιρετική δουλειά. Παρουσιάζουν μια Ελλάδα αψεγάδιαστη, κέντρο του πολιτισμού και του εμπορίου, που τρέχει με γοργά βήματα μπροστά. Τουλάχιστο αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους. Τους είπαν να αντιστρέψουν την Ελλάδα και να μας την παρουσιάσουν. Και το εκαναν.

Ε, εσείς Περιπτερούδες! Φύγετε απ 'τον δρόμο μου! Μου κόβετε την θέα!

35 comments:

Skouliki said...

και η παραμυθα καλα κρατει ..

μα καλα αφου δεν την πίνουμε πως γινετε να ειμαστε ολοι μαστουρωμανεοι με το ποιημα

και αν οντως το καταπινουμε δεν θα βηξουμε ποτε ........να το φτυσουμε??

η ψυχη μου το ξερει said...

Ρε Χάρη, όλα αυτά που βλέπεις είμαστε εμείς!Αυτή την προεκλογική φιέστα γουστάρουμε, αυτό το παραμύθι μας αξίζει. Στο φινάλε πρέπει να αναρωτηθούμε είμαστε ικανοί για κάτι καλύτερο;
Οι κοινωνίες αλλάζουν μέσα από τις πράξεις κι όχι μέσα από τις θεωρίες και τις επικρίσεις.

If...ιγένεια said...

Ο Ελληνάρας έτσι γουστάρει..

Anonymous said...

Μην ανησυχείτε: δε νομίζω ότι πείθεται κανένας από τις διαφημιστικές εκστρατείες. Μπόρα είναι θα περάσει...

Starlight said...

Πραγματικά κ εγώ πιστεύω πως δεν τα λαμβάνει κανείς υπ΄οψιν του για να ψηφίσει. Θα ταν στ΄αλήθεια λυπηρό. Αν κ δεν έχω αποφασίσει αν είναι για γέλια ή για κλάμματα οι προεκλογικές διαφημίσεις.

Haris said...

@Σκουλικάκι, εγώ το 'φτυσα.

@η ψυχη μου το ξερει, να μου πεις τι πρέπει να κάνουν όλοι αυτοί που διαφωνούν με την πλειοψηφία. Και πίστεψέ με θα γίνει.
Δεν είμαι εγώ που δημιούργησα όλο αυτό το πανηγύρι...

@Ιφιγένεια, έτσι μπράβο.

@Χαρά και Starlight, διαφωνώ μαζί σας. Αν δεν είχαν ανταπόκριση οι διαφημήσεις δεν θα γίνονταν. Κι ως γνωστό η μεγαλύτερη επιστήμη σήμερα είναι η διαφήμηση. Δεν νομίζω να πετάνε τόσα λεφτά απερίσκεπτα.

Skouliki said...

φτυνω και εγω φτυνω

Moloch said...

Γνωστοί μου από το χώρο των media δίνουν από δημοσκοπήσεις αυτοδυναμία ΝΔ. Μπορούμε να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε βαλίτσες...

Haris said...

@σκουλικάκι, έτσι, όλοι μαζί...φτού!!!!

@Moloch, που λες να πας; Εγώ κάπου που δεν έχει Έλληνες...

Chameleon_Dark said...

Την Θεσσαλονίκη μια φορά, την έχουν κάνει χωματερή με τα πεταμένα φυλλάδια ΠΑΝΤΟΥ!!!

Α, και θα βαρέσω κάποιον την επόμενη φορά που θα με διακόψουν από τον καφέ μου για να μου δώσουν φυλάδιο και αναπτήρα/στυλό/τσιμπιδακια για τα μαλλια... Δεν ειμαι ιθαγενής να εξαγοράζομαι με χάντρες, κύριοι...

Haris said...

@Chameleon_Dark, σήμερα ένας μεσήλικας στο Σύνταγμα επέμενε να μου δώσει διαφημιστικό της ΝΔ. Στα πολλά είδε το χρώμα της παλάμης μου.

η ψυχη μου το ξερει said...

Καταρχάς, δε νομίζω ότι το πρόβλημα για τη σκατοκοινωνία μας είναι θέμα πλειοψηφίας. Στην Ελλάδα όμως, θα ήταν ευχής έργο, αν αποφάσιζαν οι μειοψηφίες, καθότι για όλα ευθύνεται η νοοτροπία και η κουλτούρα που έχουμε ως λαός.
Αυτά είναι τα μειονεκτήματα της πλειοψηφικής δημοκρατίας, και γίνονται αντιληπτά μόνο σε κάτι κοινωνίες σαν τη δική μας.
Η μόνη λύση που θα σου πρότεινα είναι να τα μαζέψεις και να πας σε μια χώρα όπου θα νιώθεις ότι σε υπολογίζουν ως άνθρωπο...και ευτυχώς, υπάρχουν τέτοιες κοινωνίες ! Βέβαια πέφτουν λίγο βόρια, αλλά αξίζει τον κόπο.

Haris said...

@η ψυχη μου το ξερει, δυστυχώς έχεις δίκιο. Μόνο στις χιονισμένες χώρες μπορείς να δεις λιγάκι ήλιο τελικά...

το φτυαράτσι said...

Ε μαααα είναι δυνατόν όλοι να έχουν διαφημιστηκά με τις μουτσούνες τους;Τρομάζουν τον κοσμο!Βέβαια κάνουν και ένα καλο...όταν ένα παιδάκι δεν τρώι του λέει η μαμα του φάε γιατί αλλιώς θα έρθουν αυτοί από τις φωτογραφίες και έτσι το παιδάκι το εξαφανίζει το φαγητό!Χαχα!Την κουληνύχτα μου!

Haris said...

@φτυαρατσάκι κουλό, φώτισες την εναλλακτική εκδοχή της διαφήμησης!

revqueer said...

Άντε να γίνουν οι εκλογές να τα μαζέψουν μπας και ηρεμήσουμε από δαύτους!

Haris said...

Δύσκολα θα απαλλαγούμε από δαύτους...

Starlight said...

Ίσως να έχεις δίκιο. Σίγουρα με κάποιο τρόπο επηρεάζουν τον κόσμο αλλά δεν μου είναι εύκολο να πιστέψω πως κάποιος βλέπει μια τέτοια (μην χαρακτηρίσω) διαφήμιση και αποφασίζει τι θα ψηφίσει.. Αυτό ήθελα να πω και πριν..

Haris said...

Και εμένα μου φαίνετε θλιβερό να διαλέγεις τον "πρώτο" άνδρα της χώρας σου με βάση τις διαφημίσεις. Αλλά τι να κάνουμε; είναι μια πραγματικότητα.

Horace said...

που να δεις την ερμού όταν όλοι φύγουν.
η αντιστροφή της αντιστροφής
και η ανατροπή της ανατροπής

με τι θλίψη θα ξημερώσει αυτή η Δευτέρα..

DARK_ERA said...

An edinan ola afta ta lefta na voithisoyn ena piroplikto dasos ena xorio 10 pedia stin afrikh... Ekatomiria xrimata stis diafimiseis kai ola klemena apo ton elliniko lao

Anonymous said...

Ρε συ Χαρη μες στο μυαλό μου εισαι! Στην βόλτα που ξερεις πως πηγα, περνώντας με το αμαξι μπροστα απο την Ερμου, μετα απο 5 μηνες, περιμενα πως και πως να δω την ατελειωτη θεα της Ερμου! Και βλεπω την μαλακια αυτη και φρικαρω! Πολυ χαρηκα με την αναρτηση σου! Χαιρομαι που δεν ειμαι η μονη που τα πήρε :)
Ευγε!

Anonymous said...

Emeis sto Makonto den sthname periptera wstoso upoferame thanasima apo enan emfulio pou den diafhmisthke pote. Sta periptera sas stnv Ermou ti poulane? Fwles?

Σπύρος said...

Eίναι μέσα στο πλαίσιο τηε προεκλογικής περιόδου, ειναι αυτο που γουστάρει ο ελληναρας (πηγαδάκια ,κουτσομπολίο) μπας και κάνει κάνα κονε. Μόστρες χρώματα και σημαίες ακόμα στο 80 έχουμε μέινει. Υπομονή δεν έμειναν πολλές την Δευτέρα δεν θα υπάρχει τίποτα.

kat. said...

πόσες φορές πρέπει να φτύσει κανείς για να "πιάσει";..

Haris said...

@Horace, θλίψη δεν λες τίποτα.

@DARK_ERA, είναι και αυτό.

@Φάβα, τι να πεις;

Εγώ χαίρομαι για την βόλτα σου.:)

@wraia remedios, καλό μου φαίνετε το Μακόντο. Χωρίς διαφημίσεις. Φυσικά βρίσκεται σε εμφύλιο, αλλά δεν πειράζει.

@LOCKHEART, αυτό είναι το πρόβλημα: δεν θα έχει μείνει τίποτα από την ελπίδα που τρέφουμε.

@Κατ, απ 'οτι μου 'πανε, μια αν είναι στο μούτρο κάποιου. Διαφορετικά δύο όπου θέλεις.

Pak said...

@dark_era Πότε ήταν η τελευταία φορα που ΔΕΝ αγορασες κάτι και έστειλες τα λεφτά στην αφρική? Έστω στα αυτιστικά παιδιά? Πότε ήταν το τελευταίο Σάββατο που έμεινες σπίτι για να οικονομήσεις λεφτά για φιλανθρωπία? Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Όλοι τα ίδια σκατά είμαστε. Απλώς στις δραστηριότητες συνόλων(Κράτος, κόμματα, ομαδες κτλ) βλέπουμε σε μεγέθυνση τη μαλακία του καθενός μας!

KitsosMitsos said...

Άψογο το τελευταίο σχόλιο. Πάντα φταίνε οι άλλοι, περιμένουμε από τους άλλους. Το παιχνίδι παίζεται αλλού: τι κάνουμε εμείς! Ο καθένας μας. Καθετί μικρό που αθροιστικά μεγαλώνει. Γιατί 1+1+...+1=πολλά

Skouliki said...

μια καλημερα .......καλησπερα

Haris said...

Εγώ δεν λέω καλημέρα -ψάχνω μια καλή μέρα.

APSOY said...

Μου θυμίζει λίγο ένα παιχνίδι ψιλοπαλιό, που ήταν κάτι σαν κυάλια και έβλεπες μέσα φωτογραφίες ψιλοτρισδιάστατες...
(βρες μπας και... μετά το Τρούμαν Σόου όλα τα περιμένω :Ρ)

Haris said...

Ναι ναι! Και εγώ!

Skouliki said...

τι ψαχνεις και εσυ .. δεν κοιτας για κατι πιο ευκολο να εχεις και αποτελεσματα

dyosmaraki said...

-H δύναμη της διαφήμισης (πλύσης εγκεφάλου) είναι μεγάλη και γνωστή από παλιά "Πες πες το κοπέλλι κάνει την κυρά και θέλει"
-Oλοι σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τον κόσμο,αλλά κανείς δε σκέφτεται να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του....
-Χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί που θίγουν το θέμα του άχρηστου χαρτοβασίλειο που καταναλώνεται (το θεωρώ σπατάλη φυσικών πόρων και όχι μόνο). Νόμιζα πως δεν ενδιαφέρεται κανείς άλλος...Με αφορμή τις Νομαρχιακές εκλογές
είχα σχολιάσει κάτι αντίστοιχο στο http://blog.360.yahoo.com/blog-PUG1KJ80d6tmjZTv0OPP?p=145
Καλημέρα

Haris said...

Μόνο ένας τρόπο υπάρχει να σώσεις τον κόσμο: να σώσεις τον εαυτό σου.
"άχρηστου χαρτοβασίλειο που καταναλώνεται " εννοείς τις διαφημίσεις έτσι;

Καλημέρα σου.