Sunday, August 19, 2007

Κυνήγι.

Πρώτη μέρα της κυνηγετικής σεζόν σήμερα στα μέρη μου. Δεν θέλω να το σχολιάσω, απλά θυμήθηκα εκείνο το παράξενο παράγγελμα του "Χριστιανικού Θεού": ότι σαν ανθρώποι έχουμε το θεϊκό ελεύθερο να άρχουμε όλων των πλασμάτων επί γης.

(Είμαι εντελώς αντίθετος με την λογική του "σκοτώνω ζώα όχι γιατί έχω ανάγκη για να φάω, αλλά γιατί έτσι μ' αρέσει".)

28 comments:

exeisminima said...

Πάντα μου ΄΄αρεσαν οι εξορμήσεις στο βουνό, ωστόσο δεν κατάφερε κανείς να με πείσει ότι για την απόλαυσή μου αυτή θα πρέπει να κουβαλάω κι ένα όπλο για να αισθανθώ σαν το Νταβέλη..
Δεν αδικώ τους κυνηγούς, το χόμπι τους κάνουν άλλωστε, που όμως σε κάποιους από μας φαίνεται βάρβαρο.

Haris said...

Ελπίζω να σκοτωθούν, καμιά δεκαριά από αυτούς φέτος...

Niemandsrose said...

Για να δεχθούμε αυτή την αρχή προϋποθέτει να δεχθούμε όχι μόνο την ύπαρξη του θεού αλλά και πως ο θεός έχει εκπροσώπους επί γης που μεταφέρουν τις βουλές του. Πολλές υποθέσεις δε γίνονται για να συγκαλύψουμε την ανθρώπινη καφρίλα στο πλανήτη;
Καλώς σε βρήκα haris!

Haris said...

@exeisminima, διαφωνώ. Δεν μπορείς να ονομάζεις χόμπι κάτι που σκοτώνει.

@Συνονόματε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

@niemandsrose, Μα ειρωνικά το ανάφερα. Σίγουρα, οι πλείστες "εντολές" του "θεού" είναι για συγκάλυψη της μ@λ@κίας μας. Πολύ σωστά. Και καλώς ήλθες στο φτωχικό μου.

If...ιγένεια said...

Σκοτώνουμε για χόμπι? είμαστε τελείως κάφροι τελικά..

Skouliki said...

ευτυχως που εμενα με πατανε και δεν με πυροβολουν...

παντως ειμαι κατα του κυνηγιου αλλα ειναι προσωπικη μου αποψη και η αναλυση του γιατι μαλλον ειναι γνωστη οποτε να μην σας κουραζω ..

απο την άλλη δικαιωμα του καθενος να διασκεδαζει οπως του τη βαρεσει..

το φτυαράτσι said...

Δεν μπορώ καθόλου γενικά να βλέπω να σκοτώνουν τα ζωάκια,έτσι απλά για να μας δείξουν το καινούριο κυνηγετικό τους όπλο!Την κουληνύχτα μου!

tzonakos said...

Κι εγω διαφωνώ κάθετα με το να σκοτώνω για πλάκα.
Κι επίσης με το να κουβαλούν όπλα και σφαίρες, άνθρωποι που δεν εχουν ελεγχθεί αν ειναι στα καλά τους η αν θα ειναι για πάντα λογικοί ωστε να μην ντουφεκίσουν όποιον βρούν.

Πιστεύω οτι το κυνήγι πρέπει να απαγορευτεί εντελώς.
Οι μισοί και βάλε κυνηγοί ειναι κομπλεξικοί !

Iliaxtida said...

ας μην το συζητησουμε γιατι εχω τεραστια ευαισθησια με οτι εχει σχεση με το ζωικο βασιλειο...

Haris said...

@ifigenia, όπως το είπες.

@Σκουλικάκι, είσαι τυχερή. Αλλά, φυσικά διαφωνώ με το "απο την άλλη δικαιωμα του καθενος να διασκεδαζει οπως του τη βαρεσει..". Υπάρχουν βαρεμένοι που δεν βγάζουν το άχτι τους στα ζώα (ούτε στα σκουλίκια...)

@φτυαράτσι, κουληνύχτα.

@τζονάκο, εκτός από κομπλεξικοί είναι και εγωιστές.

@ηλιαχτίδα, όπως θες...

aggelika said...

Αν γινόταν το αντίθετο? Πώς θα μας φαινόταν? Αν τα ζωα αρχίζαν να κυνηγούν τους ανθρώπους γιατι "έτσι τους κατέβηκε"!

Pak said...

Η φιλοζωία είναι η μεγαλύτερη υποκρισία. Σταματήστε να είστε υποκριτές. Όλοι σας καθε μέρα σκοτώνετε για τη διασκέδαση σας...

dyosmaraki said...

Το χόμπυ του κυνηγιού το θεωρώ σαν το χόμπυ του τζόγου. Οπως ειπώθηκε οι κυνηγοί σκοτώνουν όχι για να φάνε αλλά για το κέφι τους...έστω και αν πετάξουν το θήραμά τους...

Skouliki said...

hari το ειπα οτι ειναι δικαιωμα του καθενος γιατι το δικο μου πιστευω δεν μπορω να το επιβαλλω σε κανεναν οστοσο ξαναλεω ότι ειμαι κατα σε οποιαδήποτε μορφη βιας..
αλλωστε να φανταστεις δεν τρωω και κρεας πόσο μαλλον να σκοτωνουν τους συγγενεις μου ( γιατι συγγενεις είναι κατα μια εννοια :) )

Haris said...

@aggelika, είμαστε τυχεροί.

@Pak, δεν το κατάλαβα. Εξήγησέ μου το.

@dyosmaraki, πολύ αηδιαστικό.

@skouliki, δεν είναι θέμα να επιβάλλεις την άποψή σου αλλά να καταλάβουμε ότι σ' αυτόν τον κόσμο υπάρχει ηθική.

Marvin said...

Εδω καποτε οι "χριστιανοι" διδασκαν οτι μπορουμε να σκοτωνουμε αλλοθρησκους, επειδη εμεις οι χριστιανοι είμαστε ανώτεροι απο τους "απιστους", στα ζωα θα κολώσουμε τωρα;;;

Haris said...

Φίλε marvin, κι όμως, η σχέση κάποιου ανθρώπου με τα ζώα δείχνει και τον πραγματικό του εαυτό. Στις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις γιατί κάποιος κάνει καλό επειδή το θέλει ή κάνει το καλό για να ανταμοιφθεί το καλύτερο.

Φυσικά και το παράδειγμά σου είναι τρανταχτό παράδειγμα...δυστυχώς.

Haris said...

@Pak, να φοβάσαι όποιον δεν πονεί τα ζώα...

Pak said...

@ haris Χάρη τα πλείστα πράγματα που κάνεις για να ευχαριστηθείς σκοτώνουν ζωή. Τα βιβλία που διαβάζεις σκοτώνουν δεντρα, η βενζίνη που καίς για να πας περίπατο σκοτώνει ανθρώπους, το τσιγάρο που πίνεις σκοτώνει εσένα και τον δίπλα σου. Δεν γίνεται να αδιαφορείς για αυτά και να σε απασχολεί ο λαγός και η πέρδικα. Το θεωρώ υποκρισία. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον θάνατο. Είναι μέρος της ζωής...

Anonymous said...

Αν σε αναγκάσουν να πιάσεις όπλο, σήκωσε το κατακόρυφα και βάρα το θεό
αυτός τουλάχιστον θα μπορεί να προστατευτεί!

ΥΓ. Το ήξερα ότι είσαι ο τρίτος άγγλος πρίγκηψ, ο άγνωστος υιός της Νταϊάνας "στα μέρη μου αρχίσει το κυνήγι κλπ". Άσε την αλεπού ήσυχη βρεεε!

Haris said...

@Pak, Δεν νομίζω να κατάλαβες τι έγραψα. Έλπίζω πως βλέπεις την διαφορά ανάμεσα στο σκοτώνω λαγό για να περηφανεύομαι και στο κόβω δέντρα για να μορφωθώ. Κι ακόμη, διαφωνώ και με εκείνους που κόβουν δέντρα για να κάνουν βιβλία. Η τεχνολογία πλέον μπορεί να παράξει χαρτί χωρίς δέντρα.
Ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής, αλλά ο δίκαιος θάνατος. Δεν δικαιούσαι να σκοτώσεις απλά για το κέφι σου. Κι αν νομίζεις ότι να λυπάσαι περισσότερο τα ζώα απ' τους ανθρώπους είναι υποκρισία, έχεις απόλυτο λάθος.
Υπάρχουν εναλλακτηκές λύσεις για όσα αναφέρεις. δεν φταίω εγώ που δεν γίνονται. Και ποιός σου είπε ότι συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις; Απλά είναι άλλο το θέμα τώρα.

@σαμμάνος, ναι εγώ είμαι! με βρήκατε;;; σας παρακαλώ μην φέρετε δημοσιογράφους, τους βαρέθηκα.

dyosmaraki said...

@pak είναι γεγονός πως οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα στο όνομα του "πολιτισμού" σκοτώνει. Ομως τα ζώα που τα θεωρούσαμε κάποτε δεδομένα μειώνονται επικίνδυνα και γρήγορα θα τα βλέπουμε μόνο στις φωτογραφίες. Ας τα προστατέψουμε προτού να είναι αργά.......

Pak said...

@haris δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν διασκεδάζουμε να σφάζουμε βοδια και χοίρους και να μήν εξεγείρεται κανεις ενώ όταν οι κινέζοι σκοτώνουν σκύλους βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν οι "ζωόφιλοι". Και μην μου πείς ότι το κάνουμε από ανάγκη. Τρώμε υπερβολικά απλά για διασκέδαση. Η επιστήμη έχει βρεί τρόπους να τραφούμε χωρίς την ανάγκη να σκοτώσουμε τίποτα. Εμείς όμως το βρίσκουμε δηθεν "απάνθρωπο". Εγώ απλώς διακρίνω υποκρισία και ζωικό ρατσισμό. Και ειλικρινά δεν βλέπω διαφορά του να πάω κυνήγι για να διακεδάσω και να βγώ στη φύση από το να φάω αρνάκι στο σπίτι μου μέχρι να σκάσω για να διασκεδάσω τη γιορτή μου. Και είμαι βέβαιος το έχεις κάνει και σύ. Σκότωσες για την διασκέδαση σου. Άρα πρέπει να σε πυροβολήσουμε;

Haris said...

Δεν τάσσομαι υπέρ των ζωόφιλων. Απλά βλέπω, κρίνω, και γράφω.

Το κρέας δεν μου αρέσει. Αν είχα επιλογή δεν θα έτρωγα καθόλου (αφου το παίρνεις σε προσωπικό επίπεδο).

Κι όσο για τις λύσεις τις επιστήμης που ανεφέρεις, φαντάζεσαι τι θα γίνουν τα ζώα αν δεν τα έχουμε ανάγκη; Νομίζεις θα υπάρχουν ακόμα ελεύθερα ζώα;
Θα τα αφανίσουν επειδή δεν θα τα χρειάζονται.

APSOY said...

με εξοργίζει... χωρίς πλάκα...

Dr. Feleki said...

Καλα ας ερθει κανεις να πειραξει Κουφοντίνα και Ηλίθιο να δει τι χρωμα εχει η κ...δα του.

Δυστυχώς όμως δεν μπορω να το αρνηθω. Ο φόνος ειναι στην φύση του ανθρώπου. Και τίποτα δεν μπορει να το αλλάξει αυτό.

Haris said...

Δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε όσα πραγματικά χρειαζόμαστε;

Κώστας said...

Από τις βαρβαρότερες "συνήθειες"...