Wednesday, April 16, 2008

Ευθυμήστε! Είναι θεού θέλημα!

Αν τα πάντα τα έπλασε ο Θεός, τότε και ο Διάβολος είναι δικό του δημιούργημα. Τότε γιατί οι χριστιανοί τον μισούν τόσο πολύ; Μισούν έργο του Θεού τους;

Και αν όντως ο Διάβολος είναι έκπτωτος άγγελος ο οποίος έκανε ανταρσία κατά του Θεού, αλλά ο τελευταίος τον αφήνει στην ησυχία του, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Διάβολος ενεργεί με την συγκατάβαση του Θεού; Ή μήπως δεν είναι παντοδύναμος για να τον ακυρώσει; Ή μήπως δεν είναι πανάγαθος;

Και αν δεχτούμε ότι ο Θεός αφήνει τον Διάβολο να δρα για να μας δοκιμάσει αν έχουμε την δύναμη να ανεβούμε την σκάλα της αρετής του, αυτό δεν σημαίνει ότι παίζει μαζί μας και δεν ακούει τις προσευχές και των πιο εκλεκτών πιστών του; Και αν παίζει μαζί μας, πως δεν ντρέπεσαι να προσκυνάς έναν Θεό ο οποίος παίζει με την ύπαρξή σου και την αιώνια ζωή σου;

Αν ο Θεός μας έδωσε ζωή από απεριόριστη αγάπη (πως γίνεται αυτό; Αφού δεν…υπήρχαμε, πως μας αγαπούσε;) γιατί μας την ζητά όλη πίσω; (το ιδανικό του χριστιανισμού είναι η απόλυτη άρνηση της ζωής. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό ας ανοίξει κανένα βίο αγίου.)

Προσέξτε σενάριο: ο θεός μας έπλασε από απεριόριστη αγάπη, παρόλο που δεν υπήρχαμε. Άφησε τους πρώτους ανθρώπους σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο δεν υπήρχε ούτε θάνατος, ούτε εργασία, ούτε πόνοι κατά την γέννα. Πριν περάσει πολύς καιρός, ο διάβολος έκανε την εμφάνιση του. Τόσα πολλά λάθη είχαν τα πρώτα κιόλας δημιουργήματα του θεού (ναι αυτού του υπέρτατου!), που αμέσως υπέπεσαν στην πρώτη παγίδα που τους παρουσιάστηκε. Έπειτα ο θεός εκδικήθηκε του ανθρώπους (ναι, αυτός ο ευσπλαχνικός, πανάγαθος, παντοδύναμος!) για την αδυναμία που ο ίδιος τους έδωσε, και τους καταδίκασε να πεθαίνουν κτλ. Μετά από μερικά χιλιάδες χρόνια, μετάνιωσε για αυτές τις τιμωρίες που μας έδωσε και έστειλε τον γιο του, που δεν είναι γιος του, αλλά ένα κομμάτι από ίδιο αλλά και ταυτόχρονα κάτι διαφορετικό, να θυσιαστεί, για να ανακαλέσει τις τιμωρίες του. Όμως, μαντέψτε: παρόλη την θυσία του θεού του ίδιου, οι κατάρες παρέμειναν. Πεθαίνουμε, δουλεύουμε, πονάνε οι γυναίκες στην γέννα. Μετά από 300 χρόνια, ο θεός θυμήθηκε να δώσει εντολή στους ανθρώπους να γράψουν την αποτυχημένη διαδρομή του γιου του που δεν είναι ακριβώς γιος του, στην γη, για να έχουν οι άνθρωποι κάτι να διαβάζουν, γιατί οι αρχαίοι έλληνες ήταν πολύ βαρετοί. Την εντολή αυτή της συγγραφής, την άκουσαν πολλοί, περίπου 32, αλλά οι 28 δεν είχαν καλό σήμα και έτσι τα γραφτά τους πέρασαν στην λογοκρισία, αφού δεν έγραψαν ότι ακριβώς τους είπε το περιστέρι.
Στην συνέχεια, οι πιστοί αυτού του αποτυχημένου θεού, έγιναν πολλοί και επειδή είχαν παιδικά τραύματα με τους αρχαίους έλληνες, όταν μεγάλωσαν βάλθηκαν να τους αφανίσουν. Κυρίως όμως κατέστρεψαν τα αγάλματά τους και τα γραφτά τους, γιατί τα πρώτα είχαν μικρές ατέλειες ως προς την ποιότητα του μαρμάρου, και τα δεύτερα επειδή ήταν πολλά και βαριούνταν να τα διαβάσουν. Αν δεν υπάρχουν βιβλία δεν θεωρείσαι αγράμματος, έτσι; Ε λοιπόν έπραξαν σύμφωνα με την κοινή λογική.
Όσο περνούσε ο καιρός τόσο αυτοί πολλαπλασιάζονταν. Έφτασαν σε σημείο να γίνουν παντοκράτορες του κόσμου, και άρχισαν να αψηφούν την πορεία του αποτυχημένου θεού τους και έκαναν του κεφαλιού τους. Στο όνομα βέβαια δεν άλλαξαν τίποτα, απλά στις πράξεις τους. Κάλλιο να σου βγει το μάτι… Έτσι, οι οπαδοί εκείνου του θεού επί γης, έγιναν οι πιο άθεοι.
Στις μέρες μας, η εκκλησία παρόλο τον πλούτο της, δεν πληρώνει φόρους γιατί δεν γίνεται οι απεσταλμένοι του θεοί να ασχολούνται με την κοινωνική ζωή. Αλλά οι ίδιοι παίρνουν ότι τους δίνουν. Μαλώνουν μεταξύ τους, δέρνονται μόλις σκεφτούν γυναίκα οι μοναχοί, δεν τρώνε καλά και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, έχουν κατειλημμένες τις ομορφότερες θέσεις για τις εκκλησίες τους, παρόλο που ξέρουν ότι αυτός ο κόσμος είναι ψεύτικος και κακός και θέλουν να φύγουν όσο το δυνατό γρηγορότερα από ‘δω.

I love this religion!

6 comments:

geokalp said...

"Αν δεν υπάρχουν βιβλία δεν θεωρείσαι αγράμματος, έτσι;"

αυτός ο φόβος για την γνώση των άλλων είναι πάντοτε.
κι ο πάπας αλάθητος είναι!

ωραία η ιστορία

marianaonice said...

Haris μου τι να πω!!
Σαφώς και έχεις απόλυτο δίκιο!!
Πολύ αλλοπρόσαλλα μας τα έχουν πει!!!
Καλό σου ξημέρωμα.

Dr. Feleki said...

χμ..εν μπορω να κρινω κατι που δεν πιστεύω... Παντως κουβεντα να γινεται και αυτη ειναι η πιο ατελειωτη κουβεντα απο καταβολης blog (χοχοχο κοσμου νομιζατε οτι θα γραψω ε; )

Τεσπα, ο Θεος παντως δεν με αφηνει παντα να κανω οτι θελω, ασε που εχω πολυκοσμια γιατι οποιον δε γουσταρει καποιος τον στελνει σε μενα...

Καλησπερες
Ο Καφρος.

KitsosMitsos said...

Πες τα γιατί μας έχουνε φάει οι δογματισμοί...

Chris said...

Χαρη εγω πιστευω ουι δεν πρεπει να εξεταζουμε λογικα κατι που δεν εχει λογικη οπως η θρησκεια. Αν ειχε λογικη τοτε δεν θα υπηρχε. Το μονο λογικο της ολης υποθεσης ειναι οτι ειναι ενα πολυ καλο κατασκευασμα και τον στοχο οπως και να το κανουμε τον πετυχενει μια χαρα. Κρατα την πλοιοψηφια εκει που θελει.
Απο μια αλλη αποψη βεβαια αν δεν προταξεις την λογικη απεναντι στο παραλογο τοτε πως θα το αντικρουσεις.
Δυσκολο το προβλημα φιλε.

Anonymous said...

Please άλλαξε τον τίτλο του ποστ σε "Οι αμπελοφιλοσοφίες ενός άχρηστου τεμπέλη"

Harri, δεν ειμαι χριστιανός, αλλα ηλίθια άτομα σαν κι εσένα με κάνουν να το ξανασκέφτομαι, μόνο και μόνο για να μην έχω κανένα κοινο μαζί τους.

Μπράβο ρε πόντιε, ανακάλυψες την αμερική κούνα και το αυτάκι σου τώρα μπας και φας καμια πάστα...
Και στην τελική φάε μια πάστα μπας και την παλέψεις...