Wednesday, February 6, 2008

Καθημερινές ιστορίες.

Μάκη, πάρε τα ψιλά μου και άρχισε να χορεύεις, να τραγουδάς, να κάνεις ήχους σαν καλή μαϊμού που είσαι. Άλλωστε, ο ρόλος της μαριονέτας αυτός είναι. Πάρε χεραγκαλιά και αυτούς που σε χειροκροτούν και σε επιχορηγούν και ελάτε να σας κεράσω ένα ποτό. Ο καραγκιόζης είναι ελληνικός πολιτισμός, και εγώ υποστηρίζω τον πολιτισμό μας.
Ζαχόπουλε, πες τα όλα και μετά πέσε απ’ τον 8ο, για να μην αποτύχεις πάλι.
«Η αλήθεια γράφεται με κόκκινο». Ποιος δεν είδε αυτή την αφίσα; Και ποιος θα τους ξαναψηφίσει; Ποιος είπε ότι το ΚΚΕ δεν είναι δογματικό; Καημένοι. Είσαστε το πιο συντηρητικό κόμμα στον κόσμο. Είσαστε το ψέμα ενσαρκωμένο σε κόμμα. Άσε που είστε οι μόνοι στο κόσμο που αρνείστε την διαλεκτική της ιδεολογίας σας.
Γιατί η άλλη αφίσα; «Κρεμάλα στους φασίστες». Την υπογράφουν οι «αντί-φασίστες». Είδε κανείς σας πιο φασιστικό σύνθημα;
«Ο Σινάτρα είναι Έλληνας!». Το ακούσαμε και αυτό. Και μείς οι Κύπριοι είμαστε όλοι πουλημένοι. Μας τύφλωσαν στα λεφτά και δώσαμε την Κύπρο. Και έτσι βουτηγμένοι στα χρήμα, δεχόμαστε τον Τούρκο στην πατρίδα μας. Στενόμυαλοι, κακόμοιροι, μικράνθρωποι. Εγώ ξέρω έναν άνθρωπο, άπατρις, άθεος, που σπούδαζε σ’ άλλη χώρα και τα παράτησε για να πολεμήσει. Εσύ τι έκανες, βιβλιοπώλη; Υποστήριξες την Χούντα; Γιατί, η ιστορία λέει ότι οι αντιστασιακοί τότε, ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα. Πιο δάκτυλο ήσουν; Α! δεν ήσουν κανένα. Πάρε λοιπόν το μεσαίο μου να έχεις και εσύ ένα.
Έξω οι Αλβανοί απ’ την Ελλάδα! Μετά θα πλουτύνουν και δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε τις γυναίκες τους. Το ίδιο ισχύει και για τους βούλγαρους. Οι πακιστανοί είναι καλοί, ας μείνουν -οι γυναίκες τους δεν μας αρέσουν.

14 comments:

geokalp said...

πότε θα μας πάρουν χαμπάρι αυτοί οι Αλβανοί-Πακιστανοί, ότι είμαστε λαός της πλάκας;

oneiroparmenh said...

οι φασίστες κι οι αντι-φασιστες..Οι αντιστασιακοί κι οι χουντικοί...
Εχω βαρεθεί πραγματικά τους ανθρώπους που προκειμένου να αποκτήσει κάποιο νόημα η ζωή τους εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες...Κι ακολουθούν άκριτα έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και τρόπο σκέψης που χάραξαν άλλοι γι'αυτούς...Αυτή είναι η πραγματική αιχμαλωσία της σκέψης...
Κι όσο εξακολουθούμε να είμαστε κολλημένοι σε ιδεολογίες που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ανθρώπων άλλων εποχών,εντελλώς διαφορετικών από τη δική μας,δε θα καταλήξουμε πουθενά...
Τους έχω σιχαθει...

Καλησπέρα...

KitsosMitsos said...

Σκόρπιες σκέψεις, περικλείουν μεγάλη δόση πραγματικότητας. Και αλήθειας πικρής.
Αλήθεια, όλοι αυτοί έχουν σκεφτεί πώς θα είναι τα πράγματα αν τελικά γίνουν αυτά που πρεσβεύουν; Ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μόνο;

Skouliki said...

σιγα να μην το σκεφτουνε

dyosmaraki said...

Ο δογματισμός δεν έχει χρώμα, δεν έχει εθνικότητα, δεν έχει θρήσκευμα, δεν έχει πατρίδα. Μα όποιος είναι δογματικός του μέλλει να παραμένει τυφλός και εσωστρεφής!!!
Από την άλλη το να πιστεύει κανείς σε κάποια ιδεολογία είναι απόλυτα θεμιτό αρκεί να διακατέχεται από διαλλακτικότητα, να έχει διάθεση για διάλογο, και να αποδέχεται την "διαφορετικότητα".

marianaonice said...

Έτσι είναι Haris όπως τα λες!
Το ΚΚΕ κατέληξε το πιο δογματικό κόμμα χωρίς στόχο και χωρίς προσανατολισμό!! Και είναι λυπηρό αυτό γιατί κάποτε πολλοί στήριξαν τις ελπίδες τους σ΄ αυτό το κόμμα!
Όσο για τους αντιφασίστες είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υποστηρίζουν τις δικές τους ιδέες, όχι όμως και για να υποστηρίζει ο κάθε διαφορετικός από αυτούς άνθρωπος τις δικές του ιδέες!!
Καλό ξημέρωμα.

Σπύρος said...

Ειχα ένα φίλο βασικά συνάδερφο σε καποια δουλεια που μου έλεγε οτι αν δεν ψηφίσω ΚΚΕ δεν θα ξαναβγούμε για καφε...ΧΑΧΑΧΑ ΕΛΕΟΣ ! ! ! μακρια!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΕΛΟΣ.

katerina said...

Το ξέρω πως ίσως δεν είναι και το πιο σωστό σκεπτικό: αλλά, Δεν αντέχω άλλο...
Μας έχω βαρεθεί σαν κράτος και σαν έθνος.. Έλεος πια...
Στα 21 μου και σκέφτομαι πως θα καταφέρω να φύγω από εδώ...
Θα μου πείτε: "Τι σε κάνει να νομίζεις πως εκεί που θα πας τα πράγματα θα είναι καλύτερα;"
Τίποτα... Απλά θέλω να ξεφύγω..

Haris said...

Περισσεύει η υποκρισία σε αυτή την χώρα φίλε μου,περισσεύει...

ΩΣΗΕ said...

Χάρη μου καλημέρα και να ΖΗΣΕΙΣ. Νομίζω είναι η γιορτή σου σήμερα, αν όχι, η ευχή ισχύει και πάλιν!

Για το ποστ, πολύ κραυγαλέο, βγαίνει μέσα από κλειστά δόντια που τρίζουν. Πολύ εύστοχα όσα είπες και για όσους είπες. Ιδεολογίες πέραν από το βόλεμα δε θα βρεις, μην ψάχνεις. Όσο για μας τους νησιώτες, είμαστε οι χειρότεροι όλων. Το βυζί της μάνας μας για ένα ευρώ το δίνουμε για πλάκα.
Άσε σου λέω...

Καλημέρα

Meropi said...

Καλημέρα Haris μου,
Αν σε λένε Χαράλαμπο να ζήσεις, αν όχι (δεν σε λένε Χαράλαμπο) πάλι να ζήσεις. Καλά τα λες στην υπερβολή σου. Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο στη ζωή, υπάρχουν και πάμπολλες αποχρώσεις. Κάτω τα δόγματα. Η ζωή τα διαψεύδει...

rain said...

Σα ψιλοκαλά να τα λες εσύ..Την καλησπέρα μου..

KitsosMitsos said...

Παρότι ετεροχρονισμένα, πέρασα να αφήσω τις ευχές μου για τη γιορτή σου. Να'σαι καλά!

onthedgeoftime said...

Ο βλακας ειναι ανθρωπος διαχρονικης αξιας.Δεν εχει ουτε χρωμα στο δερμα του ουτε χρωμα στη σημαια του ουτε χρωμα στο ψηφοδελτιο του.