Thursday, January 31, 2008

Παραδοξολογίες.

Ο Έλληνας από μόνος του είναι παραδοξολογία. Μια ώρα ψάχνει να παρκάρει, δεν βρίσκει, και το μπήγει εκεί που ακριβώς απαγορεύεται, αλλά δεν φοβάται την αστυνομία. Πάει στα μπουζούκια, σουρώνει, μετά πιάνει το αυτοκίνητο αλλά δεν φοβάται αν θα τρακάρει. Πνίγεται στα δάνεια, δεν έχει να πληρώσει, όμως δεν φοβάται να δανειστεί κ’ άλλα. Παίρνει το παπάκι, οδηγεί σαν καμικάζι, ξέρει πως οι πιθανότητες να τρακάρει είναι τεράστιες, αλλά δεν φοβάται. Η χώρα πάει κατά διαόλου, αυτός εξακολουθεί το ίδιο τροπάριο, αλλά δεν φοβάται που κάποτε θα γίνει ξανά μετανάστης. Το μόνο που πραγματικά θυμώνει και εξεγείρεται ο Έλληνας, είναι άμα του πιάσεις την θέση στο παρκάρισμα. Γίνεται της μουρλής. Ότι θέλεις πιάσε του, εκτός του χώρου στάθμευσης.
Δεν φοβάται να χάσει την ζωή του (κάθε μέρα πεθαίνουν 6 άτομα μόνο από αυτοκινητιστικά…) αλλά τρέμει μην τυχών χάσει, την έτσι κ’ αλλιώς, άθλια δουλειά του. Τι Οιδιπόδεια συμπλέγματα μου λέτε;
Η μόνη λύση, είναι να πούμε του Έλληνα πως η πολιτική είναι σαν την θέση στάθμευσης. Εκεί να δεις διεκδίκηση.

(Κόφτε το πια με την αγιότητα του Χριστόδουλου. Ναι, όλοι λυπούνται για τον χαμό του. Ποιος χαιρόταν όταν υπήρχε; Οι δισκογραφικές; Κανείς δεν σας πιστεύει.)

8 comments:

geokalp said...

το κακό είναι ότι αρχίζουν να μας αντιγράφουν κι οι ξένοι...

ΩΣΗΕ said...

Θα συμφωνήσψ με το παράδοξον του Έλληνος.
Θα διαφωνήσω όμως για όσα λες για τον εκλιπώντα, αν και θα υποστηρίζω φυσικά το δικαίωμά σου να το λες. Είμαι εξ αυτών που πάντα τον εγκωμίαζα και πάντα τον πήγαινα. Αυτόν, όχι άλλους ιεράρχες. γιατί δεν ήταν άφωνος, έμπαινε παντού και τους έμπαινε όλους. Γιαυτό είχε εχθρούς. Ήταν μάγκας. Σταράτος. Δυναμικός και καλοσυνάτος. Και για μένα αναντικατάστατος. Αιωνία η μνήμη του.
Καλό σου βράδυ

Anonymous said...

Λοιπον ολα εχουν την οπτικη τους κι εγω δεν τα πολυπαω καλα με τον ΕΛληναρα...μισω απλουστατα τον ακρατο μεσοαστισμο του...

η ασημαντοτητα με τρομαζει...με κουραζει αυτη η κοινωνια...θελω να φυγω...

ο ωσηε εχει ενα point ομως δεν ταιριαζει με την ιδιοσυγκρασια μου...

Haris said...

geokalp, ναι. Στην Κύπρο κατασταλάζουν όλα τα κακά της Ελλάδας. Τόσο βλάκες είμαστε και μεις. Το ρωμέϊκο... Αντί να πάρουμε τα καλά...
Είναι και η Γαλλία. Αυτής, ο ξεπεσμός της είναι μεγαλύτερος απ' τον δικό μας.

ωσηέ, όλα αυτά που λες (ίσως και να) ήταν. Αλλά παπάς, και πόσον μάλλον αρχιεπίσκοπος, δεν ήταν.

in the sky, και μένα απ' την μια με κουράζει, απ' την άλλη όμως με πεισμώνει.

Δ. Τζ. said...

Φαίνεται πως οι παραδοξότητες που επισημαίνεις ισχύουν. Ο Έλληνας ενδιαφέρεται κυρίως να περνάει καλά και να έχει μια σταθερή θέση εργασίας (εάν αυτή είναι και στο δημόσιο ακόμα καλύτερα). Όλες του οι κινήσεις συνηγορούν και εξυπηρετούν την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού –και όταν θέλει κάτι ο Έλληνας είναι τρομερά στοχοπροσηλωμένος.

Αναφορικά με το Χριστόδουλο, αν και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα της εκκλησίας, ωστόσο συμπαθούσα το Χριστόδουλο: ιδίως με τα όσα πέρασε και με τη δύναμη που έδειξε στο τέλος. Σε τελική ανάλυση, καλώς ή κακώς έγινε τα τελευταία δέκα χρόνια κομμάτι της ζωής μας, αν όχι «φίλος» μας, τουλάχιστον «γνωστός» μας. Υπό αυτή την έννοια η απώλεια του με στενοχωρεί. Ακόμα, νομίζω ότι έδωσε κουράγιο σε πολύ κόσμο που ασθενεί με τον τρόπο που πάλεψε την ασθένεια του. Καλό του ταξίδι, άσχετα αν τον συμπαθούμε ή όχι. Δεν έχει σημασία αυτό τούτη την ώρα.

Σπύρος said...

Πραγματικά ειναι υπερβολικό να αγιοποιούμε όχι μόνο τον Χριστόδουλο αλλα γενικά οποιονδήποτε..:) Καλημερα

Αυτο το κάνουν οι γιαγιούλες...

Με εκνευρίζει ακόμα όταν η δημοσιογράφοι αποκαλούν τον κάθε Μητροπολίτη ΑΓΙΟ...ελεος !!!!

KitsosMitsos said...

Και να'ταν μόνο αυτά τα παράδοξα και τα κακώς κείμενα...
Την καλησπέρα μου.

Anonymous said...

aporw!!sth shmerini neolaia uparxoun atoma pou tha mporousan na uposthrizoun sthenara oti o xristodoulos htan anantikatastatos??
na ton thewroun dunamiko?? apo pote h alazoneia, o kompleksismos kai h aenah dipsa gia doksa kai provolh legetai dunamismos??
mas pasaroun kai to psema ths metamosxeushs pou den egine pote kai to xautoume.
lupamai ..
apo to kako sto xeirotero merika muala..
so pathetic