Thursday, January 31, 2008

Επιθανάτιο.

Πέθανε.
Τώρα όλα τα σκυλιά με τα ματωμένα δόντια, θα σταθούν με δέος μπρος στην αγιότητά του. Έγινε εξώφυλλο στις εφημερίδες. Αύριο είναι αργία. Προς τιμήν του. Όλοι φιλούσαν τα χέρια του. Τώρα θα γλείφουν τον θρόνο. Τώρα θα βαδίζουν τον δρόμο που άνοιξε. Για τον σκοταδισμό. Για τον φασισμό της πίστης. Για την εξουσία της πίστης. Έκανε την εκκλησία χώρο συναυλιών. Αφόρεσε τον Διαφωτισμό. Σύνθημά του το «όπισθεν ολοταχώς». Έκρινε και καταδίκαζε τα μικρά κόμματα (τα αριστερά) γιατί δεν δικαιούνται τα 2 και 3% να φέρουν γνώμη, έλεγε. Έκανε και μεταμόσχευση. Τώρα, με πιο νεφρό θα αναστηθεί την Δευτέρα παρουσία, δεν ξέρω. Για τον άνθρωπο Χριστόδουλο δεν με νοιάζει. Για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο όμως με νοιάζει. Και έχω δικαίωμα να κρίνω. Και έχω υποχρέωση να κρίνω.
Πέθανε.

11 comments:

Pak said...

Μην αγχώνεσαι... Θά ρθει άλλος... Δεν πεθαίνουν ποτέ

Σπύρος said...

Καλημέρα Χαρη με όλο το σεβασμό αλλα έχει παραγίνει το θέμα. Πέθανε ο Χριστόδουλος και όλοι τον βρίζουν και με τον επόμενο το ίδιο θα γίνει. Στην τελική όπως και εσυ λες και κρίνεις το ίδιο έκανε και εκείνο, και να σου πω και κάτι λίγο σεβασμός ρε παιδιά ΠΕΘΑΝΕ ο άνθρωπος. Πάντα υπάρχει μια επιρρόη και μια αντίδραση όσο και καλό να ήταν και να μην έλεγε αυτά που αναφέρεις πάλι θα τον έβριζαν επηδεί κάποιοι τα έχουν με την Εκκλησία ή με κάποιους παππάδες του ς παίρνει όλους το κύμα. Ειναι ευκολη λύση να βρίζουμε και να αντιδρούμε.
Να σου πω κάτι αυτο δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ όποιος θα ανεβάινει στο θρόνο θα ΤΡΩΕΙ αρα συμφωνούμε μέχρι εδω. Πάντα θα υπάρχουν λαμόγια και ανωμαλιάριδες παππάδες όπως και καλη παππάδες που πραγματικά ειναι σε εκκλησίες και βοηθουν κόσμο, όπως και θα υπάρχουν ανωμαλιάρηδες υπουργοί διευθυντες ΔΕΚΟ κλπ κλπ κλπ.
Τα λέω αυτά ως προς σεβασμό προς το ΘΑΝΑΤΟ ως προς σεβασμό ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ περα ποιος και τι ηταν..στην τελική υπάρχουν πολλοι χειρότεροι απο τον Χριστόδουλο όπως αναφέρεις.

Τα σέβη μου

Καλημέρες :) :) :)

ninemos said...

vasika den ekane telika metamosxeush.

Haris said...

Pak, :))))

lock_heart, Δεν καταλαβαίνω τι μου λες. Εγώ δεν τον έβρισα. Απλά έγραψα τι έλεγε και τι έκανε. Άλλωστε, ήταν δημόσιο πρόσωπο. Και, γι' αυτόν ειδικά, έκανα ανάρτηση εγώ, πολύ πριν καν αρρωστήσει, πριν 7-8 μήνες.

ninemos, εγώ ξέρω ότι έκανε και ήταν μάλιστα επιτυχής. Μπορεί να ξέρεις περισσότερα.

Ιάκωβος said...

Adiaforo

marianaonice said...

Harris και εγώ δεν τα πάω καλά με τους ιεράρχες. Για τον συγκεκριμένο όταν εκλέχθηκε με όλη αυτή την πληθωρικότητα και την επικοινωνιακή του προσωπικότητα, μπορεί να μου άρεσε σαν άνθρωπος ή πολιτικός δεν μου έμοιαζε όμως για ...παππάς!! Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Σήμερα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις γι΄αυτόν. Γεγονός πάντως είναι ότι:
1) Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο, που άν ξέρεις έχει ιδρυθεί από τους καθολικούς Μαριανούς αδελφούς. Ίσως από εκεί να πηγάζει και η προσπάθεια προσέγγισης της καθολικής εκκλησίας με την επίσκεψη στον Πάππα. Ήθελε όλους τους χριστιανούς ενωμένους, ενόψει του Ισλάμ.
2)Σπούδασε νομικά, στη συνέχεια Θεολογία και έκανε και διδακτορικό.
3)Είχε σπουδές πιάνου και γνώριζε άριστα τη Βυζαντινή μουσική. Ομολογουμένως ήταν αναμφισβήτητα πολύ μορφωμένος.
Στο ραδιόφωνο του Αντέννα, τις τελευταίες μέρες άκουσα και έναν ακροατή που τηλεφώνησε στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου και είπε ότι όταν ο Χριστόδουλος ήταν Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επί των ημερών του Πολυτεχνείου το 1973είχε δώσει εντολή να μείνει ανοικτή το βράδυ μία εκκλησία (δεν θυμάμαι ποια) κοντά στο Πολυτεχνείο για να καταφεύγουν οι διωκόμενοι από τα τανκς και τους αστυνομικούς της Χούντας, φοιτητές!!
Κανείς δεν ξέρει τελικά τι κουβαλούσε στην ψυχή του και τι επεδίωκε σαν άνθρωπος και σαν Αρχιεπίσκοπος. Δεν ξέρουμε αν η προσπάθεια προσέγγισης της νεολαίας ήταν προσποιητή ή ειλικρινής και που αποσκοπούσε. Σίγουρα ενόχλησε και ενοχλήθηκε!! Αυτή είναι η μοίρα των δημοσίων προσώπων!!
Πάντως μεταμόσχευση δεν είχε την τύχη να κάνει γιατί όταν βρέθηκε το μόσχευμα ήταν αργά...
Απ΄ό,τι άκουσα όμως ο ίδιος πριν μερικά χρόνια είχε συγκροτήσει κάποια επιτροπή για την προώθηση των δωρεών οργάνων.
Αυτά είναι όσα ξέρω γι΄ αυτόν τον άνθρωπο. Και ας μη ξεχνάμε "ο αποθανών δεδικαίωται"!!
Καλό σου βράδυ φίλε μου.

Haris said...

Μαριάννα, σ' ευχαριστώ για τις πληροφορείες. Το μόνο που μου άρεσε ήταν εκείνο με το Πολυτεχνείο. Αν και αμφιβάλλω ως το κόκκαλο.

geokalp said...

ξεκίνησε δυνατά αλλά οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν...
βάλε και το Βαβίλη μέσα...
τουλάχιστον αμφιλεγόμενος...

τέλος, στην κατάστασή του έπρεπε να παραιτηθεί, αρνητικό που δεν το έκανε

Pak said...

Ότι και να κανε, μόνο η ιστορία με τις ταυτότητες τον κατατάσσει στα πλήν της ιστορίας... Μεσαίωνας... Ελπίζουμε οι επόμενοι να κάτσουν στ αυγά τους...

Anonymous said...

τις καλησπερες μου....
κρινω σημαινει σκεφτομαι-σημαινει συμμετεχω-δεν καθομαι αμμετοχος...

αγιοτητες και κουραφεξαλα...

ενας ανθρωπος απλως πεθανε...

οσο ηταν ζωντανος σκοτωνε την πιστη...

μαλλον πιο πιθανο ειναι να ανασθηθει το μοσχευμα...

Anonymous said...

Haris

[...] Για τον άνθρωπο Χριστόδουλο δεν με νοιάζει. Για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο όμως με νοιάζει. [...]

Νομίζω εδώ ακριβώς είναι που συμφωνούμε. Κατά τ' άλλα χαίρομαι και για το δικό σου εκτενή σχολιασμό στο δικό μου post - στο οποίο απάντησα με ανάλογο ενδιαφέρον όπως ελπίζω να δεις. Εξάλλου, όπως φαίνεται πρόκειται για ένα πολύ επίμαχο θέμα, όπου συμφωνίες και διαφωνίες περιπλέκονται.