Monday, December 10, 2007

Ελληνική Παιδεία.

Το Κρυφό Σχολειό αποδείχθηκε μύθος. (βλέπε βιβλίο: Το Κρυφό Σχολειό: Χρονικό ενός Μύθου.)

Στον γκρεμνό του Καιάδα στην αρχαία Σπάρτη, δεν έριχναν τα αδύναμα μωρά, αλλά συνήθιζαν να ρίχνουν αιχμάλωτους πολέμου και προδότες. Βρέθηκαν 40 περίπου σκελετοί ενήλικων ανδρών που οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως ήταν πολεμιστές.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι όταν σταύρωναν δεν κάρφωναν τους καταδικασμένους στα χέρια για να μην πεθάνουν από αιμορραγία. Άλλωστε, ο κύριος λόγος ύπαρξης του σταυρού δεν ήταν για να σκοτώσουν, αλλά για να βασανίσουν. Όποιος έχει αυτιά ας ακούσει. Και έπειτα να πάει να προσέξει τις αγιογραφίες που παριστάνουν τον εσταυρωμένο.

Τα δυο Ιερά Βιβλία της Χριστιανοσύνης, η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, είναι αντιφατικά εκ βάσεως. Η Παλαιά εξυμνεί έναν σκληροτράχηλο εθνικιστή θεό, τον Ιεχωβά ή Γιαχβέ, και η Καινή τον αγαθό, γλυκό τριαδικό θεούλη.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αν ο μύθος του Αδάμ και της Εύας ευσταθεί, τότε σημαίνει πως ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στην γη το 4000 π.χ., παρόλο που οι ανασκαφές βρήκαν σημεία ανθρώπινης ζωής κατά πολύ παλαιότερες. Η ειρωνεία είναι πως αυτή την έρευνα την αναγνώρισε το Βατικανό.

Παιχνίδι. Βρες τις διαφορές:

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ
(Α’, 18)
Του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτως ην, μνηστευθείσης γαρ της μητρός αυτού Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν η συνελθείν αυτούς ευρέθη εν γάστρι έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου.

ΠΑΥΛΟΥ προς ΡΩΜΑΙΟΥΣ
(Α’, 3)
Περί του υιού αυτού, του γενόμενου εκ σπέρματος Δαυίδ κατά σάρκα.

Αυτή είναι η παιδεία μας. Αυτά μαθαίνουμε από μωρά. Αυτή είναι η «θεόπνευστη» Καινή μας Διαθήκη.

15 comments:

Haris said...

Καλά Χριστούγεννα.

oneiroparmenh said...

Ύπάρχουν και πολλά άλλα ιστορικά λάθη και μύθοι για την αρχαιότητα και την ιστορία γενικότερα πολλά από τα οποία αποκρύπτωνται επίτηδες λόγω συμφερόντων...

Όσο για τους μύθους και τις αντιφάσεις περί θρήσκειας ότι και να πει κάνεις θα είναι λίγο...

Καλησπέρα...

Haris said...

Καλησπέρα ονειροπαρμένη. Το ξέρω πως υπάρχουν περισσότερα εσκεμμένα "σφάλματα" στην ιστορία μας. Αλλά αυτά είναι τα κυριώτερα και επιβεβαιωμένα.

Ev` said...

Malistaaaaaa...... eyge xari mou... ksereis sumfono me oneiroparmeni... kai tha ithela na matho ki alla lathi tis istoria mas.. :P (thanx u)

Κώστας said...

Αυτό για τον Καιάδα δεν το ήξερα και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα.. Τελικά όταν μεγαλώνεις μαθαίνοντας κάτι είναι δύσκολο να αλλάξεις γνώμη γι' αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη.

geokalp said...

ενδιαφέροντα όλα αυτά...
ο δυνατός γράφει την ιστορία όπως τον βολεύει..

Ασκαρδαμυκτί said...

Στην Αγία Γραφή υπάρχουν πολλές πραγματικές και φαινομενικές αντιφάσεις!
Το φαινόμενο αυτό δεν θα μας παραξένευε αν βλέπαμε την Αγία Γραφή όχι ως θεόπνευστο βιβλίο αλλά ως καταγραφή της πρωτοχριστινικής παράδοσης, που διέφερε ματαξύ των τοπικών εκκλησιών!

το φτυαράτσι said...

Βασικά η φυσική και η θρσκεία δε συμβαδίζει!Πολλές φορές προβληματίστικα και ρώτησα τη θρησκευτικου μου αλλά δε μου έδοσε απάντηση, άλλαξε αμέσως την συζήτηση!Το μόνο που με κραάει ακόμα και πιστεύω είναι η ύπαρξη των Αγίωνπου δεν έχουν λιώσει,αλλά ποτέ δεν ξέρεις!Την κουληνύχτα μου!

δεν υπαρχει κατι για το οποιο τιθεται θεμα said...

να ταν μονο αυτα.
για την ελληνικη επανασταση αυτος ειναι ενας απο τους μυθους.

η θρησκεια μπορει να ανερεθει απο διαφορους παραγοντες.

η επιστημη εχει διαφορες προοπτικες που βγαζουν την θρησκεια εκτος παιχνιδιου

manitaraki said...

Gia to telefteo den se pistevo, ine san na mou les pos den iparxei agios basilis. :(:(:(

KitsosMitsos said...

Όποιος ψάχνει, βρίσκει. Αυτό και μόνο αυτό.

DARK_ERA said...

giafto oi perisoteroi menoyn kathisterimenoi

Chameleon_Dark said...

Ρίξτε και μια ματιά εδω...Για να δείτε τι ωραία παραμύθια τρώμε καθημερινά (για το παρόν θέμα, το αν η Παναγία-θεωρώντας την ιστορικό πρόσωπο- κόντεψα να παίξω τις μπουνιές με έναν φίλο κια συνάδελφο!!!Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!

http://www.mountainretreatorg.net/faq/sisters.html

Feidias said...

Τουλάχιστον πες απλά οτι δε πιστεύεις οτι ο Χριστός γεννήθηκε εκ Πνεύματος Αγίου,μαγκιά σου...αλλά μη παραθέτεις πράγματα που όποιος που γνωρίζει στοιχειωδώς τη γλώσσα και ελάχιστη θεολογία,εύκολα καταλαβαίνει,οτι ,όταν ο Παύλος λέει"περί του Υιού αυτού του γενομένου εκ σπέρματος Δαυίδ κατά σάρκα"μιλάει για το γένος της Μαρίας που κατάγεται απ το σπέρμα του Δαυίδ μέσα στους αιώνες απ τους προγόνους της μέχρι την εποχή της!Κατά σάρκα σημαίνει οτι "κατά την σάρκα,όσον αφορά δηλαδή τη σάρκινη υπόσταση του Χριστού την εξέλαβε απ τη μητέρα του που η γενιά της ήταν εκ γένους Δαυίδ!Αυτά για την Ιστορία και αφού βλέπω οτι επιμένεις να ψάχνεις θεολογικά θέματα,με όποιο κίνητρο,δε ξέρω,κάντο σωστά!Πάντως δε μπορώ να μη σχολιάσω την επιμονή σου στα θρησκευτικά θέματα,έστω κι αν ψάχνεις εύκολες συνταγές να τα γκρεμίσεις,όποιος ψάχνει βρίσκει είπε κάποιος παραπάνω,βρίσκει αυτό που θέλει να βρεί όταν έχει κλείσει τη καρδιά του θα συμπληρώσω εγώ κι όχι απαραίτητα την αλήθεια!

Haris said...

Μα φίλε μου Φειδία, την απιστία μου και την αθεϊα μου την δηλώνω παντού! Απλά εσύ επειδή μπήκες "απότομα" το βλέπεις έτσι.

Ωστόσο μην είσαι σίγουρος ότι έτσι κάλυψες αυτό το θέμα. Υπάρχουν χιλιάδες γερές αντιφάσεις στην καινή διαθήκη. Απλά διάλεξα αυτήν γιατί είναι επίκαιρη:))

Για τις προηγούμενες τριες παρατηρήσεις μου γιατί δεν λες τίποτα; Μόνο αυτή σε βόλεψε; Φαίνεται ότι και συ κάνεις σαν εμένα. Ψάχνεις και βρίσκεις αυτό που εσύ θες...