Tuesday, August 28, 2007

Κα(η)μένη Ελλάδα...

Το έδειξαν ξεκάθαρα τις προηγούμενες μέρες. Θα το δείχνουν και για πολλές ακόμα. Βλέπουν τις φωτιές να κατασπαράζουν τα πάντα -ανθρώπους, δάση, σπίτια- και αυτοί σκέφτονται τους ψήφους που μπορούν να προσκομίσουν στην εταιρεία τους. Η κατάσταση έχει καταντήσει αηδιαστική: Βλέπεις τον Παπανδρέου να στέκεται στο βήμα του έτοιμος για δηλώσεις περί των πυρκαγιών. Μιλά ένα λεπτό για τις φωτιές και δέκα για τον Καραμανλή. Και όλο αυτό το δείχνουν όλα τα μεγάλα κανάλια.

Είναι ποτέ δυνατό να σας πιστέψουμε κύριοι; Αν είσαστε τόσο μάγγες και φιλέσπλαχνοι, δώστε τα λεφτά της πρεοκλογικής για την αναδάσωση. Ή για τις περιουσίες που κάηκαν. Ή έστω, μόλις βγείτε κυβέρνηση, αρχίστε έργα αναδάσωσης.

Ναι, σας είδα. Όλοι σας εκπλαγήκατε για τις φωτιές -όλοι σας τρέξατε στον τόπο του εγκλήματος. Ακόμα και όταν πήγατε εκεί δεν κάνατε τίποτα -αντίθετα: απασχολούσατε τους πυροσβέστες αντί να αρχίσετε να βοηθάτε. "Τρέξτε κορόιδα! Ήρθε ο θύτης σας!".

Κα(η)μένη Ελλάδα...

(Η αλήθεια όμως, να λέγετε: απόψε, ο Τσίπρας ήταν στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Ο Τσίπρας δεν ήθελε να μιλήσει για το κόμμα του ή για την ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά ο Χατζηνικολάου τον πίεζε. Έστω, υπάρχει ένας που δεν είναι λιγούρης...)

21 comments:

Wrong Guy said...

Ναι, αλλά πως θα έκανε ο Χατζηνικολάου νούμερα;

Chameleon_Dark said...

...γιατί,είναι οι τηλεοράσεις λιγότερο ένοχες από τους πολιτικούς μας?Μαζί συντηρούνε αυτή τη κατάσταση-και όσοι έχουν αμφιβολίες,ας ρίξουν μια ματιά στους χρηματοδότες των προεκλογικών αγώνων των κομμάτων... Χέρι-χέρι πάνε τα χρυσά μου (και τα πρόβατα ακολουθούν, πειθήνια, στα σφαγεία...)

KitsosMitsos said...

Αφού δεν ήθελε να μιλήσει για το κόμμα του, τότε γιατί πήγε στην εκπομπή προεκλογικά; Απορίας άξιον.

Anonymous said...

Κατ' αρχάς, γράφει πολύ ωραία.

Σχετικά με το θέμα τώρα, το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το ξαναπώ: αφού εμείς τους βγάζουμε αυτούς τους σκατάδες, τέτοια σκατά μας αξίζουν -και χειρότερα.

If...ιγένεια said...

Σε αυτές τις εκλογές τις ρημάδες να δούμε τι θα γίνει..

Haris said...

Mήπως πρέπει να σταματήσουμε, να βλέπουμε τηλεόραση?
Κάνει καλό, πιστέψτε με...

Θεριό Ανήμερο said...

Τον είδα κι εγώ τον Τσίπρα. Δεν ήθελε λες λόγω ευθιξίας, ή δεν τον έπαιρνε και το έπαιξε υπεράνω για να αποκομίσει συμπάθεια; Νομίζω πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όλοι τα ίδια χάλια είναι.
Τι καλά να μην ψήφιζε κανείς μας κανέναν, έτσι για να έβλεπα λίγο τη φάτσα τους μόνο...

laxanaki said...

Η τηλεόραση μαζί με τους πολιτικούς κάνει τη ζημιά... Μάλλον φταίμε εμείς που παρακολουθούμε τις μαραθώνιες μεταδόσεις τους. Άμα τα κλείσουμε όλα τι θα γίνει??? ;)

Niemandsrose said...

Απαντώντας, Χάρη, στην ερώτησή σου λέω πως κι ο Συνασπισμός δεν είναι λύση. Ημίμετρο είναι.

Skouliki said...

αντι να ειμαστε εμεις οι μαριονετες δεν γινομαστε ο big brother .. εξαλλου αισθανομαι οτι η αποχη μας απο την πολιτικη γενικοτερα εκλογες η μη .. θα δωσει ενα μηνυμα

Haris said...

@The Wrong Guy, έτσι ακριβώς.

@Chameleon_Dark, θεωρώ πως η τηλεόραση έχει δυαδικό χαρακτήρα: από τη μια είσαι θεατής του κόσμου όλου, και από την άλλη σου πλασσάρει σκουπίδια.

@kitsosmitsos, ναι, είναι απορίας άξιο. Αλλά ας δώσουμε μερικές ευκαιρίες. Ζητήται ελπίς...

@porn0star, ο Τσίπρας γράφει;

@iF.. igeneia, να σου πω τι θα δούμε; Θα δούμε ανθρώπινα πλάσματα που τραγουδάνε σαν αηδόνια. Είναι μοναδικό το θέαμα...

@συνονόματε, μάλλον καλύτερα θα είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε.

@θεριό, δώσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους.

@Μαρία, έλα ντε;

@NIEMANDSROSE, δεν υποστηρίζω ότι ο ΣΥΝ είναι η πραγματική λύση. Απλά πρέπει να καταστραφεί ο δικομματισμός. Γίνετε διαφορετικά;

@σκουλικάκι, η πολιτική είναι ένα αναγκαίο κακό. Δυστυχώς η ανθρώπινη ενηλικίωση που επιδίωξε ο Διαφωτισμός δεν εφαρμόστηκε ακόμα. Τους χρειαζόμαστε...

KitsosMitsos said...

Ιδέες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.
http://anadasosi.blogspot.com/2007/08/blog-post_1151.html

Anonymous said...

ΛΟΛ... Γράφεις εννοούσα :p

Haris said...

@porn0star, ααα έτσι. Ευχαριστώ πάντως.

tzonakos said...

Πράγματι πάρα πολύ καλός ο Τσίπρας !
Ετυχε να το δω και το παιδί ηταν μια χαρά. Οι υπόλοιποι συνομιλητές όχι και τόσο.
Α, και μην ξεχνάμε ε ; Σε κάθε εκλογές, η τρέχουσα Κυβέρνηση ειναι αυτη που κρίνεται, αρα πάντα αυτη δέχεται τις πιο σκληρές κριτικές, ίσως λογικά.

Haris said...

Και ειδικά αυτές οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις. Πρέπει ο πολιτικός να φοβάται την κρίση του ψηφοφόρου. Αυτό σημαίνει δημοκρατία.

XriLou said...

Στην Αθήνα στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού ακριβώς από πίσω υπάρχει σούπερ-μάρκετ. Οπότε όποιος θέλει να προσφέρει, διευκολύνεται αρκετά. Αναχωρήσεις είναι καθημερινές με το που γεμίζει το κομβόι. Για τυχόν αμφιβολίες για το πού πάνε οι εισφορές, από τον Ερυθρό Σταυρό δίνεται απόδειξη για ό,τι πάμε και εν καιρώ...ειρήνης θα αποσταλεί και ευχαριστήριος επιστολή.
Επαναλαμβάνω τη διεύθυνση προσφοράς του Ερυθρού Σταυρού - είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο:
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΤΡΟΥΣ 111 ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 5142309 210 5148 629

Skouliki said...

δεν χρειαζομαστε ανικανους ανθρωπους χρειαζομαστε αλλα δεν θελω να ανοιξω θεμα ειναι μεγαλη κουβεντα και αλλο ειναι το θεμα μας ... βοηθεια σε αυτους που εχουν αναγκη

Dr. Feleki said...

Φτύστε τους, καλό θα τους κανει. Πολιτικάντηδες γελοιοι και ξεφτιλισμένοι...

το φτυαράτσι said...

Θα στο ξαναπώ αλλά μου άρεσε πολύ το λογοπαιγνιο κα(η)μένη,γιατί μας δείχνει πως είναι η Ελλάδα μας στην παρούσα φάση!Πολύ ωραίο το post σου!Την κουλησπέρα μου!

νατασσΆκι said...

Εγώ πάντως την έχω κλειστή την τηλεόραση...από την αρχή των εκλογών, και μάλλον θα το κάνω μόνιμο! ;)

Καλή σου νύχτα.