Wednesday, August 22, 2007

Μάνα μου Ελλάς.

Βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου διοικούν οι ηλίθιοι.
Υπό την Δικτατορία του βολέματος.
Υποταγμένοι στο βασίλειο του ρουσφετιού.
Ελεγχόμενοι από την άβουλη μάζα.
Νικημένοι από τα ποσοστά.
Και η Αριστερά, ηττημένη.
Εγκλωβισμένοι πίσω από τα τείχη της άθλιας πραγματικότητας, ξεφεύγουμε με "Μικρές Νοθείες" την νύκτα, στα όνειρά μας.

Μάνα μου Ελλάς...

20 comments:

aggelika said...

Πόσο δίκιο έχεις.. Οι περισσότεροι κοιτάνε το δικό τους βόλεμα και κλείνουν τα μάτια όταν κάποιος έχει την αναγκη τους...

Dr. Feleki said...

Χμ... Βρισκομαστε σε μια χώρα όπου διοικουν οι ηλίθιοι που ειναι εκλεγμένοι δημοκρατικα και νόμιμα από άλλους ηλίθιους θα ελεγα φίλε μου...

Πήραμε αυτό που ζητήσαμε...

Haris said...

@aggelika, δυστυχώς έχω δίκιο.

@Βρασίδα, και εγώ έτσι θα 'λεγα.:)

Skouliki said...

και φαντασου καποιοι το λενε και γαματω και προσπαθουν να γινουν the master of the universass

Chameleon_Dark said...
This comment has been removed by the author.
Chameleon_Dark said...

...δυστυχώς, ο νόμος της ποσόστοσης του σύμπαντος, ισχύει και στα πολιτικά πράγματα αυτής της χώρας:όταν η πλειοψηφία των εκλεκτόρων,αποτελείται από χαμηλής(και 100%ελεγχόμενης) παιδείας άτομα, ποιός αλήθεια μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι παράξενο πως, αυτοί που θέσπισαν αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο (επιτρέψτε μου να βάλω μέσα σ'αυτό,εκτός από το σχολείο σε όλες τις βαθμίδες του, ΚΑΙ το σπίτι...) είναι αυτοί που εναλλάσοναται στην εξουσία?

Και το σκοτάδι ακόμα είναι βαθύ..

Haris said...

Καθόλου περίεργο. Σχεδόν...λογικό αν το σκεφτείς.

Skouliki said...

καλημερα ..

αλλη μια μερα με ποσοστα πηξιματος στο high

Haris said...

Και γιατί σκουλικάκι μου πήζεις;

Καλημέρα σου

KitsosMitsos said...

Είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τους τηλεοπτικούς τηλεαστέρες κάθε φορά που κατεβαίνουν στην εκλογές, γιατί αυτούς ξέρουμε - αυτούς εμπιστευόμαστε. Είμαστε αυτοί που θα ψηφίσουμε το κόμμα που μας είπαν από μικροί ότι είναι καλό ή ότι οι άλλοι είναι οι κακοί. Είμαστε οι πολλοί που θα ψηφίσουμε με κριτήριο το λιγότερο κακό. Ή μήπως, απλώς, αυτοί μας πρέπουν;

Skouliki said...

Πως να μην πηζω με τις εκλογες που ερχονται.... νεα σεζον ... ο χαμος ασε τι να λεω

Haris said...

@KitsosMitsos, Είναι δικό μας θέμα αν έχουμε επιλογή μοναχά μεταξύ του κακού και του λιγότερου κακού. Αν είμασταν σωστοί δημοκρατικοί πολίτες θα είχαμε επιλογή μεταξύ του καλού και του καλύτερου.

@Σκουλικάκι, και γιατί εσένα να σε πάρει από κάτω; Εμείς τι κάνουμε εδώ; (ως μπλογκ)

If...ιγένεια said...

Πες τα χρυσόστομε..

dyosmaraki said...

Λέγκω,Λέγκω μάνα, μου σπαράζεις την καρδιά....

KitsosMitsos said...

Το τι κάνουμε φίλτατε haris θα το δούμε πάλι μετά από αυτές τις εκλογές. Όταν οι διάφοροι τυχάρπαστοι θα μας χαιρετάνε από τη βουλή. Και τους χειροκροτάμε. Ίδωμεν.

Haris said...

Φίλε kitsomitso, δεν νομίζω πως μπορώ να ελπίζω σε κάποια αλλαγή ακόμα. Ειδικά μετά τις πρόσφατες δημοσκοπησεις κιόλας...

the muppet show girls said...

Θα συνεχίσουμε πολύ να κρεμάμε τις αφίσες μας στα παράθυρά μας;
Τα δικά μας παράθυρα κι όχι των άλλων.
Πολλές φορές λέω ότι έχουμε τους εκπροσώπους που μας αξίζουν. Μια μικρογραφία δική μας, της καθημερινότητάς μας. Το ίδιο ηλίθια σαν δαύτους.
Αλλά από τους λίγους που ψάχνουν για διαμάντια στα σκουπίδια, περιμένω πιο ενεργή στάση. Ανίκητη από τα ποσοστά μιας επίπλαστης αλήθειας.
Γιατί είναι και δική μου μάνα η Ελλάς για να την εγκαταλείψω στους ανίδεους...

Haris said...

@the muppet show girls, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό που λες όταν τόσο μεγάλο ποσοστό δεν ψάχνει ούτε καν για σκουπίδια στα σκουπίδια. Και πως μπρούμε να αλλάξουμε κάτι εμείς;

the muppet show girls said...

Με το να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο, ή στη χειρότερη στον πάτο, δεν βοηθάει νομίζω. Ούτε και ευαγγελίζομαι ότι θα δημιουργήσουμε τη γη της επαγγελίας.
Απλά νομίζω ότι το κράτος είμαστε εμείς, και ξέρω ότι έχει διαβρωθεί η πλειοψηφία, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έστω και οι μικρές μειοψηφίες δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.Και δε σου λέω να ξεκινήσουμε επανάσταση, απλά να αντισταθούμε στα απλά και καθημερινά που μας βουλιάζουν ακόμα περισσότερο.Να κάνουμε κάτι που δεν κάνει η πλειοψηφία στα τυφλά.Και πρέπει εμείς να αλλάξουμε για να περιμένουμε να αλλάξει κι ο διπλανός μας.Και ξέρουμε προσωπικά ο καθείς τι πρέπει να κάνει.Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα.Με το που τελείωσα τη σχολή και δυσκολευόμουν να βρω δουλειά, όλο και κάποιος γνωστός βρισκόταν να μου προτείνει πως πρέπει δουλοπρεπώς να ζητήσω ρουσφέτι από κάποιο πολιτικό. Δηλαδή να συνεχίσω να θρέφω το τρυπάκι που λειτουργεί ρολόι κατά τα άλλα.Δεν το έκανα συνειδητά και έτρωγα στη μάπα την περιφρόνησή τους για την ''χαζομάρα'' μου. Ένας τύπος μάλιστα ήταν σίγουρος 1000% ότι στο τέλος πάλι σε αυτόν θα γυρνούσα να μεσολαβήσει με τον βουλευτή. Στο τέλος και δουλειά βρήκα όπως ήθελα και δεν έσκυψα το κεφάλι.Δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο, μόνο να μην προδώσουμε τις αξίες μας. Όσες μάς μάθανε να συνδέουμε με την Ελλάδα. Συγχώρα με για τα πολλά λόγια, αλλά ίσως φταίει το νεαρόν της ηλικίας που δεν μου πάει με τίποτα να παραδώσω αμαχητί τη χώρα μου σε ανθρωποειδή.

Haris said...

Φίλε, απ' ότι κατάλαβα είμαι μικρότερός σου. Και ούτε και 'γω τα αποδέχομε όλα όσα λες. Εγώ απλά σε ρώτησα την γνώμη σου. Δεν μηδένισα τα πάντα...Περιμένω την απάντησή σου.