Thursday, August 30, 2007

Anti-flag.

Το είδα εχθές στην διαδήλωση, γραμμένο σ' ένα μπλουζάκι. Μια λέξη μονάχα, κι όμως, τα λέει όλα: είναι η νέα Αριστερά. Είναι το νέο πρωτοποριακό κίνημα.

(Κάτω όλες οι σημαίες!)

Εγώ και τ' αδέρφια μου δεν χωράμε στην σκιά καμιάς σημαίας. Δεν ταυτιζόμαστε με τίποτα. Είμαστε ελεύθεροι.

(Κάτω όλα τα δόγματα!)

Το Internet προσφέρει πλέον την πολυτέλεια, άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν την αγωνία τους, και να αντισταθούν δίπλα-δίπλα σε συγκεκριμένα ζητήματα. Το Internet μας απάλλαξε από το καταναγκαστικό εκείνο, "συλλογικό πιστεύω".
Δεν χρειάζεται να είσαι ταγμένος στα κόμματα της Αριστεράς για να διαδηλώσεις για τα καμμένα δάση ή για το εκπαιδευτικό.

(Κάτω όλες οι ιδεολογίες!)

Η καινούρια Αριστερά είναι το Internet. Κι άσε τους τεχνοφοβικούς να ουρλιάζουν. Τίποτα το κοινό, τίποτα το τελεσίδικο δεν υπάρχει στο Internet. Μπαίνεις, διαλέγεις -διαφωνείς, φεύγεις. Ελευθερία. Ομορφιά.
Κατάργηση της κοπαδοποίησης.
Καταρρίπτεται το "κοινό πιστεύω".
Έχεις όλες τις επιλογές ανοικτές, κι όχι επειδή είσαι δεξιός δεν κατεβαίνεις στις διαδηλώσεις. Ή επειδή είσαι αριστερός πρέπει να τρέχεις όλες τις διαδηλώσεις από πίσω. Δεν είμαστε όλοι υποταγμένοι σε ιδεολογίες. Υπάρχουν και μερικοί που δεν έχουν καν ιδεολογία.
Σ' αυτούς απευθύνεται το Internet.
Σ' αυτούς που γυρεύουν διεξόδους από τις δικτατορίες των ιδεολογιών.
Σ' αυτούς που ψάχνουν την Ελευθερία.
Σ' αυτούς που δεν διαδηλώνουν επειδή τους είπαν, αλλά επειδή εκείνοι το θένε.

Οι πιστοί να μην περάσουν, παρακαλώ...

53 comments:

Newborn Doomstalker said...

Αντίφαση: Anti-flag, η νέα Αριστερά.
Δεν θέλω να με λένε Αριστερό. Κουβαλάει τα ίδια κακά με το Δεξιός, Κεντρώος, Αναρχικός, Κομμουνιστής, Μαρξιστής, Χριστιανός, Μουσουλμάνος και όλες τις άλλες εττικέτες.
Είμαι πολυσυλλεκτικό άτομο. Πιστεύω μερικώς στη θεωρία του Κεφάλαιου όσο μερικώς και στα θεωρήματα του Μαρξ.
Δεν θέλω να ενταχθώ στην διαφημιζόμενη "νέα γεννιά των bloggers". Ανταλλάσω ιδέες, πληροφορίες και απόψεις από τις θρυλικές BBS του '85 με μοντεμάκι smartmodem "ακουστικό-μικρόφωνο" στα 1200 baud. Δε θα με φλαγκάρει κανείς ως "νεο-Αριστερό".

Εκτιμώ τα υπόλοιπα που έγραψες. Μόνο η αντίφαση με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Haris said...

Μα δεν κατάλαβες το νόημα: ακριβώς αυτό είναι η καινούρια αριστερά: το ότι δεν έχει όνομα, δεν έχει σημαία. Η καινούρια αριστερά είναι η ελευθερία. Είναι ο άνθρωπος. Δεν προσδοκώ σε ταμπέλες.
Καμία σχέση με Μαρξιστές και ιδεολόγους. Αριστερά σημαίνει πρωτοπορία. Και αυτό είναι το διαδίκτυο.
Η καινούρια αριστερά δεν είνι ιδεολογική. Δεν έχει πιστεύω. Είναι ο καθένας με τις απόψεις του.

Newborn Doomstalker said...

Βρε, το οσμίστηκα το εννοούμενο. Απλά, είμαι κάθετα αντίθετος με τη χρήση παλιάς ορολογίας για νέες τάσεις. Θα μπορούσες να την πεις ποτέ ως "νέα Χρυσή Αυγή"; Κι αυτοί την ελευθερία του ατόμου και την αποτίναξη των ξένων επιρροών στις ατομικές μας ελευθερίες (sic).
Όπως και να 'χει... Αριστερά σημαίνει Αριστερά και Δεξιά, Δεξιά.
Τί λέτε; Βαφτίζουμε το νέο κίνημα; Πάντα ήθελα να γίνω "νονός". Εσείς;

Haris said...

Ναι. Έχεις έτοιμο όνομα για το νεοφωτιζόμενο κίνημα;

Newborn Doomstalker said...

Κανένα που να είναι της προκοπής. Το μόνο που γυρίζει στο μυαλό μου είναι "Γαμώσταυροι" (από τη φράση γαμώ το σταυρό που σας βάζουμε στα ψηφοδέλτια) αλλά δεν είναι και πολύ επιτυχές.
Να το ψάξουμε το θέμα.

Anonymous said...

Πάμε όλοι μαζί για το νέο κίνημα.

aggelika said...

Αυτό μου αρέσει και εμένα στο διαδύκτυο. Ότι θα βρεις όλες τις ιδεολογίες σε μια. Δεν είναι τίποτα τυποποιημένο!

Spikon said...

Και γιατί πρέπει να βρούμε όνομα; Άστο να είναι τελείως ελεύθερο! Να μην μπορεί κανένας να το ονομάσει και άρα να το προσδιορίσει..

katerina said...

Τι να πω; Θα συμφωνήσω... Και θα συνεχίσω να προσδοκώ για μια αλλαγή προς το καλύτερο...

Skouliki said...

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ 2 ΟΨΕΙΣ

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΘΑ ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ

If...ιγένεια said...

Όνομα για το κόμμα βρήκαμε?

XriLou said...

Το Ίντερνετ είναι η νέα έκφραση της Δημοκρατίας και ό,τι πλησιέστερο στην αρχαία Δημοκρατία. Δεν το έχω πει εγώ, αντεγραμμένο είναι, σχετικά με την επίδραση του Ίντερνετ. Το παγκόσμιο χωριό.

Haris said...

Η αποθέωση της ελεύθερης έκφρασης...

kwstask said...

Εχεις απολυτο δικιο Χαρουλη.Επισης στο ιντερνετ δεν υπαρχει η τρομοκρατια που βασιλευει στους χωρους εργασιας.Πας να πεις κατι εναντια στην εκαστοτε κυβερνηση και ακους τον προισταμενο(και χαφιε συνηθως):Τι ειπες για τον..(Ταδε πολιτικος,ταδε παραταξης),αυτος και η κυβερνηση σε εβαλε στην δουλεια σου ρε παλιοκομμουνι και τωρα μιλας ρε??!!!Κλπ,κλπ,κλπ...Ενω στο ιντερνετ εχω κραξει κοσμο και κοσμακη και βγαζω και το Αχτι μου(Δες σχετικα ποστ μου για Πολυδωρα)χωρις κανενας χαφιες προισταμενος να με λεει κομμουνι κλπ!Υστ:Οπως λεω εγω,δεν εχουμε δημοκρατια αλλα δημοκρατικη χουντα εκτος ιντερνετ!

kwstask said...

Οσο για ονομα,τι θα λεγατε για:Ε.Ε.Μ=Ενωμενοι Ελληνες Μπλογκερ.Λοιπον?

το φτυαράτσι said...

Zήτω η ελευθερία του ίντερνετ επαναστάτη Χάρη!Την κουληνυχτα μου!

Haris said...

@Newborn Doomstalker, δεν είναι κακό. Αντικατροπτίζει την πραγματικότητα...

@porn0star, όχι σε μια παραλία; χα

@aggelika, έτσι.

@Spikon, τώρα που το λες, θα είναι καλύτερα 'ετσι.

@river, μια ελεύθερη συλλογικότητα.

@σκουλακάκι, θα γίνουμε το χαρτονόμισμά τους.

@ iF.. igeneia, όξω από μας το κόμματα...

@KitsosMitsos, υπέροχο ε;

@Haris, i like it!

@kwstask, το πάντα χρήσιμο βρισίδι!
Ωραίο το όνομα!

@φτυαρατσάκι, ένας τρόπος έκφρασης είναι. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό...

Chameleon_Dark said...

Haris και υπόλοιποι,έχει κανείς από εσάς πάρει "γραμμή", πόσα bloggs έχουν
"στηθεί" μέσα στον Αύγουστο μόνο?? Ο μήνας της διαμαρτυρίας, ο μήνας όπου,πραγματικά, κάποιοι νιώσαν πως το ποτήρι ΞΕΧΕΙΛΗΣΕ, διάολε!!!

Θα ήθελα πραγματικά να βρούμε ένα όνομα, αν και δεν είναι εύκολο,ακριβώς λόγο της πολυμορφίας-πολυχρωμίας των συμμετεχόντων σε αυτό το ΚΙΝΗΜΑ.Πάντως, ανεξάρτητα από τάσεις, ένα είναι σίγουρο:Μία κοινότητα διαμορφώνεται και ταυτόχρονα επιθυμεί να διαμορφώσει καταστάσεις, πέρα από κάθε πολιτικό παιχνίδι,σημαία,ιδεολογία... Και πλέον,αποφασίζει να μην μένει σιωπηρό!

Επιτέλους!...

Haris said...

Χαμαιλέων, η πρόταση για επονομασία του κινήματος μάλλον απορρίπτεται για τους λόγους που αναφέρεις. Αυτονομαστείτε όπως θέλετε!!

katerina said...

Ρε παιδιά τι γίνεται; Άρχισε κάτι ν' αλλάζει...; Λέτε; Λετε να χρειάστηκε να καεί η μισή ελλάδα για να ξυπνήσουμε; Λέτε αυτές οι εκλογές να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο του νεοέλληνα;
Μακάρι...

Haris said...

Και εμένα έτσι μου φαίνετε. Ο κόσμος έχει φοβηθεί, έχει ταρακουνηθεί. Ίδωμεν...

If...ιγένεια said...

Παιδιά θα σας απογοητεύσω, η πρόθεση ψήφου του Έλληνα πολίτη δείχνει μέχρι στιγμής ότι δεν άλλαξε τίποτα..

Haris said...

Όχι. Διαφωνώ. Το ΠΑΣΟΚ μέχρι χθες, ήταν κάτω από το 30% και η ΝΔ 30%. Αναμφίβολα έπεσαν μερικές μονάδες. Μην περιμένεις άλματα...

laxanaki said...

Ακριβώς αυτή η ελευθερία του internet είναι και η σκλαβιά του... Μπορείς να λες ότι θες, αλλά αυτόματα είσαι χαρακτηρισμένος. Και στο μέλλον αυτή η ελευθερία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου....

laxanaki said...

(συνέχεια...) όλα παρακολουθούνται και εδώ...ο http://exiledinberlin.wordpress.com έχει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα πάνω στην υποτιθέμενη ελευθερία του internet

Haris said...

Ότι και να πεις, είναι μια εξέλιξη προς την ελευθερία. Σύγκρινε την δικιά μας εποχή με προηγούμενες. Παλιά όταν απλά αμφισβητούσες σε σκότωναν...

laxanaki said...

Έχεις σίκιο σε αυτό... Αλλά και σήμερα απλά σε πάνε φυλακή... (το διάβασες ε??? ;) ). Το πρώτο που μας μαθαίνουν όταν κάνουμε ασφάλεια είναι ότι το Internet δεν είναι ασφαλές... πλέον.

Haris said...

Ναι το διάβασα. Αλλά δεν κατάλαβες κάτι: αυτοί οι ψευδο-αριστεροί (που αναφέρει στο ποστ) που πάνε και τα σπάζουν, είναι χειρότεροι από τους αστυνομικούς που τους έκλεισαν μέσα...

DARK_ERA said...

To thema file moy einai na min xasoyme ta avga kai ta pasxalia. Den einai h anagki soy na anikis se ena sinolo anthropon esto kai me diaforetikes idees apo esena den einai afti h anagki poy se espro3e sti dimioyrgia blog? Alla akoma kai an ypostiri3eis oti den einai etsi den vriskis pio endiaferontes toys blogers poy exoyn kines h kontines idees me esena? Den einai kakw gia mena na anikis se ena sinolo anthropon me kati kino na mirastoyn,to kakw gia emena einai to sinolo poy anikis na se periorizei apo to na exeis anikto mialo.

Niemandsrose said...

Πάντως όσες φορές έχω πάει σε ίντερνετ καφέ βλέπω πιτσιρικάδες να παίζουν video games. Αυτούς που περιγράφεις haris δε τους έχω δει.

Chameleon_Dark said...

Dark_Era, θα συμφωνήσω μαζί σου: αυτο που κάνουμε εδώ, στην ουσία, είναι να δημιουργούμε ένα ρευμα-αναγκαστικά, αυτό το ρεύμα αποτελείται από ένα σύνολο ατόμων. Το καλό είναι πως, δεν δημιουργούνται δεσμεύσεις, ούτε αρτηριοσκληρωτικοί κανόνες: Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας, την οργή μας,τισ ελπίδες (?) μας...

Αν αυτό το "σύνολο" bloggers μπορέσει να αποκτήσει ισχυρότερη φωνή, θα είναι μιά ευχάριστη έκπληξη-αν και είμαι σίγουρος πως, κάποιοι θα βρεθούν να "σαμποτάρουν οποιαδήποτε τέτοια κίνηση-οι μέθοδοι "διαβολής" είναι απεριόριστες...

Σπύρος said...

Πάντως έχεις μία ψήφο απο μένα για να γίνεις πρόεδρος.. :)

laxanaki said...

Δεν διαφωνώ, για τους γερμανούς αριστερούς... Εγώ διαφωνώ με το γεγονός της ελευθερίας του Internet (για την ασφάλεια υπολογιστών μιλούσα ΄...). ;)

Dr. Feleki said...

Εγώ ως γνωστόν είμαι χαζός. Μιλάμε για αυτούς που δε γουστάρουν καμία σημαία, η γι' αυτούς που δεν μπορούν να σηκώσουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ βάρος της Ελληνικής σημαίας;

Και τώρα πείτε με οτι θέτε με κακά λόγια... :p

Haris said...

@NIEMANDSROSE, τον εαυτό σου τον κατατάσσεις σε αυτούς;;;; Μην μηδενίζεις τα πάντα...

@Chameleon_Dark, αυτό είναι το νόημα...

@LOCKHEART, ακούω και άλλες προσφορές...

@maria, μην τα θέλεις όλα. Η εξέλιξη δεν κάνει άλματα...

@Βρασίδας ο Κάφρος, είσαι άθλιος, είσαι χαζός είσαι κάφρος!!!!!!!! χεχε εσύ τα ήθελες...

Shades said...

Οι bloggers προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά... σκέφτονται.
Η αρχή έγινε με την Αμαλία μετά με την Πάρνηθα και τώρα με αυτο που είδες.
Φίλε στην αρχή ήμουν κι εγώ ζεστός αλλά δεν αντέχω το καπέλωμα.. στη φάση με τη Πάρνηθα κάποιοι επισκέφτηκαν το προεδρικό μέγαρο και μας εκπροσώπησαν χωρίς την άδειά μας..
χτες μαύρα μπλουζάκια και σιωπή.. μπράβο!!!
άκου κάτι όμως.. στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην 6-7 θέση έβαλαν αυτόν που αποκόμησε τις συγκεντρώσεις της Πάρνηθας και του χτές.
..και δεν μιλάω για το συγκεκριμένο κόμμα.. χέστικα εντελώς.
Κάποιοι όλο αυτό το κάνουν σημαία.. και δεν γουστάρω με τίποτα.
Σηκώθηκα απ' το καναπέ μετα 15 χρόνια αλλά θέλω να αξίζει ο κόπος.

Haris said...

Γενικά έχεις δίκιο. Απλά αυτό που εγώ αναφέρω είναι ότι η νέα Αριστερά δεν έχει σημαίες. Είναι ο καθένας ο εαυτός του.

tzonakos said...

Δεν θέλω ταμπέλες, μου αρκεί μια ας πούμε σήμανση ως μπλόγκερ. Κι αυτο χαριτολογώντας, επειδή ούτε οι μπλόγκερς ειναι κάποιο κίνημα με σημαία και ταμπέλα κανονική.
Διαφωνώ ως προς το οτι το Ιντερνετ ( Διαδίκτυο στα αγγλικά ) είναι το εργαλείο για όσους δεν έχουν ιδεολογία, μόνο και μόνο επειδή στο Διαδίκτυο μπορείς να είσα απρόσωπος αν θέλεις, δηλαδή άγμωστος, άρα μπορείς και να μην εχεις καν αντίλογο ( αν απενεργοποιήσεις τα σχόλια ή βάλεις moderation ).
Επιπλέον, μη-ιδεολογία πολλοί την παίρνουν στραβά, ειτε στο νετ είτε εκτός, οπότε λένε οτι τους κατέβει ( μα οτι να ναι ) και αντε να καταλάβεις τι θε να πουν.

νατασσΆκι said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη, Χάρη - είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλοι εδώ μέσα μια ελευθερία ψάχνουμε, κι έναν τρόπο να εκφράσουμε σκέψεις, - και να επικοινωνήσουμε, βέβαια -

ας μην βάλουμε ταμπέλες, ας μην κάνουμε "κινήματα" - να μην πέσουμε στα ίδια....

Καλό μήνα!

Haris said...

@Tzonako, "επειδή ούτε οι μπλόγκερς ειναι κάποιο κίνημα με σημαία και ταμπέλα κανονική" αυτό λέω και 'γω.
"είναι το εργαλείο για όσους δεν έχουν ιδεολογία, μόνο και μόνο επειδή στο Διαδίκτυο μπορείς να είσα απρόσωπος αν θέλεις" δεν είναι η απροσωπία ο λόγος. Είναι ότι έχεις όλες τις περιπτώσεις ανοικτές να διαλέξεις. Δεν είσαι περιορισμένος μονάχα σε μερικά κόμματα και ιδεολογίες.

@νατασσάκι, καλό μήνα.
Μα αυτή είναι η ελευθερία του διαδικτύου, το ότι δεν χρειάζεται να βάλεις ταμπέλες. Αυτό λέω και 'γω.

Chameleon_Dark said...

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα προσπαθήσουν να "καπελώαουν" ένα νέο αυθόρμητο κίνημα, να το "πατρονάρουν" και να αποκομίσουν (προσωπικά)οφέλη από αυτό... Το θέμα είναι, ότι, σε αυτή εδώ την ιδιότυπη "κοινότητα" μας, κάποιες τέτοιες "Ταρζανιές" γίνονται εύκολα αντιληπτές... Ειδικά αν κάποιος ξεκινάει την πρότασή του με την λέξη "εγώ"... ;)

Δεν ενθουσιαζόμαστε...Αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι γινόμαστε "πολλοί"και αυτό δεν μπορώ να το πω "κακό", από όποια πλευρά και αν το κοιτάξω... Βέβαια το να βαυκαλιζόμαστε που "είμαστε 2 είμαστε 3 είμαστε 1013", δεν είναι αυτοσκοπός: εξάλλου, το να γράφουμε εδώ, είναι πιστεύω μόλις το πρώτο βήμα προς έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που καυτηριάζουμε μέσα από τα γραπτά μας.Και, ξέρετε κάτι?Όταν διάβασα για τον φίλο που σηκώθηκε πρώτη φορά από τον καναπέ μετά από 15 χρόνια,συγκινήθηκα :)

Καλό (αν και προβλέπεται δύσκολος) Σεπτέβρη να έχουμε παιδιά

Vrakas Kostas said...

Ακούστε, συμπατριώτες μου, ως πολίτης μιλάω.

Αυτοί που δεν μπορούν να σταματήσουν το κακό

είναι οι ίδιοι που το προκάλεσαν

και συνεπώς δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν να το θεραπεύσουν. Ηδη ο τρόπος που προσπαθούν να το θεραπεύσουν είναι το ίδιο καταστροφικός

με την καταστροφή.
Χαιρετω σας!

Elias said...

Ποια νέα Αριστερά; Η νέα Γαλλική Επανάσταση, λέω εγώ! Το κίνημα των bloggers σαρώνει ολοκληρωτικά τα πάντα - βλέπε π.χ. τις τεράστιες αλλαγές που έγιναν στο ΕΣΥ με την περίπτωση της Αμαλίας.

(αν αύριο καίγονταν οι servers του blogger.com και του wordpress.com και εξαφανίζονταν όλα τα ελληνικά blogs, κανείς δε θα το καταλάβαινε, τίποτα δε θα άλλαζε στην Ελλάδα. Θα φτώχαινε ίσως λιγουλάκι η ζωή μιας χούφτας ερασιτεχνών, ανάμεσά τους κι εγώ, αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα περισσότερο)

Haris said...

@Chameleon_Dark, Καλό μας εκλογικό μήνα...
Επιτήδιοι θα υπάρχουν παντού και πάντα.

@ vrakas kostas, εμείς δεν είμαστε εκείνοι...

@Κουνουπι, ναι όμως δεν καταστράφηκαν οι servers.

KitsosMitsos said...

Η φωνή ίσως είναι μικρή ακόμη. Αλλά συντονισμένη μπορεί να ξυπνήσει τουλάχιστον συνειδήσεις. Για να δούμε...

Haris said...

Θα ξυπνήσει. Πιστεύω πως ήδη έχει αφυπνίσει μερικούς. Προχωρόντας θα δέιξει.

Newborn Doomstalker said...

Τελικά, είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι. Οι θαμώνες του DaCappo είναι λίγοι αλλά μαζεμένοι.
Ίσως να μαζευόμαστε που και που σε κανένα μαγαζί στην Πολιτεία που θα ονομαζεται AsKapso.
ΟΚ, το απαξίωσα το θέμα. Το ενδιαφέρον μεγάλο για την έξοδο από την κατάντια του θεσμού του κοινοβουλίου. Μήπως τελικά, όσο κι αν δεν θέλουμε να μπούμε κάτω από ταμπέλες και σημαίες, η μόνη λύση είναι να μπούμε; Για να έχει όνομα ο αντίλογος; Τώρα είμαστε οι "ανώνυμοι bloggers" (συμφέρει τα κανάλια να μας απαξιώνουν έτσι). Αν όμως αύριο είμαστε οι "τάδε" με αξιώσεις για είσοδο στο κοινοβούλιο, δεν θα είμαστε πιο σοβαρή απειλή;

Το "σύστημα" (πόσο μου τη δίνει αυτή η λέξη - λες και δεν απαρτίζουμε όλοι μας το "σύστημα") το πολεμάς μόνο από μέσα.

Haris said...

Ο κ. Δήμου είχε ανεβάσει ένα ποστ επί του θέματος, που έλεγε ότι η "ταυτότητά" μας, η δύναμή μας, είναι η ανωνυμία μας και τα ίδια τα ποστ μας. Ίσως και να μην χρειάζονται οι ταμπέλες εδώ μέσα.

AsKapso. χαχαχα

oneiroparmenh said...

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ έτσι το Ιnternet...Δημιούργησα το blog μου με αυτόν ακριβως τον σκοπό:να εκφράζομαι ελεύθερα και να ανταλλάσσω απόψεις επίσης ελεύθερα.Και ήδη νιώθω πως έχω κερδίσει πολλά...Πάντως αυτό που γράφεις είναι πολύ ελπιδοφόρο και ελπίζω κ άλλοι ν'αρχίσουν να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο,ανεξάρτητα κ αντιδογματικά..

Haris said...

@oneiroparmenh, αυτή είναι η κατάλληλη λέξη: το διαδίκτυο είναι αντι-δογματικό, είναι αντι-ιδεολογικό.

Ένα σύνθημα που είδα γραμμένο στους τοίχους της σχολής μου: "Δεν έχω ανάγκη από δουλειά. Έχω ανάγκη από έκφραση."

Anonymous said...

Haris

Καλό όντως το post και απ' ό,τι βλέπω έδωσε και έναυσμα για συζήτηση.

Βεβαίως υπάρχει και αντίλογος σε αυτά που λες για τις ιδεολογίες κλπ., αλλά επειδή το έχω στο νου μου να αναφερθώ εκτενέστερα σε κάποιο δικό μου post, απλά επισημαίνω την έως και δογματική - αντιδιαδικτυακή σε τελευταία ανάλυση - ρητορική που χρηξσιμοποιείς (π.χ. λέξεις όπως κατάργηση, καταρρίπτεται κτλ.).

Θεωρώ περισσότερο πολιτικό και όχι σχολιαστικό το post σου. Και στο πολιτικό επίπεδο έχει όντως την βαρύτητά του.

Haris said...

Δεν νομίζω πως μιλώ δογματικά -αν το έκανα είναι γιατί έχω κάποια εμπάθεια στις ιδεολογίες...

Περιμένω το δικό σου ποστ.

Anonymous said...

Great work.